Kører det globale tog uden os?

Jeg vendte tilbage til Danmark for 2 år siden, efter 17 år i udlandet bosat 5 forskellige steder. Det der slog mig så tydeligt og stadig gør, er at det danske samfund må udvikle global tænkning hos danskere fra vugge til grav, hvis vi skal kunne gøre os gældende på verdensplan i fremtiden.

Danmark er under pres i den stigende globaliserede verden skriver Martin Rold i sit blogindlæg   I Kina er der ikke efterløn Jeg går ud fra at ingen er uenig i dette? Jeg synes vi skal se at komme ud af andedams tænkningen og også væk fra den fremmedfjendske retorik nu, for ellers kører toget uden os.

Uddannelse er en vej

Martin Rold  peger på “at virksomhederne skal have de rigtige ledere og de bedste talenter” hvis vi skal klare os. Derfor skal der satses markant på uddannelse – i verdensklasse i Danmark. Heller ikke dette kan nogen vel være uenig med?

Vi skal sætte ind på alle niveauer i vores samfund. Vi skal uddanne til verdensborger tænkning i institutioner og skoler. Enhver  virksomhed med respekt for global tænkning, skal sikre at deres ledere og medarbejder udvikler interkulturelle kompetencer som kulturel forståelse, kulturel viden, kulturel sensitivitet og international kommunikation.

Hvad gør I for at uddanne jeres leder og medarbejdere til en verdensborger?
Giver I lederne og medarbejdere  mulighed for at udvikle interkulturelle kompetencer og har i en mangfoldighedspolitik?

Bruger I kardemomme loven eller janteloven?

 

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

4 thoughts on “Kører det globale tog uden os?

  1. Kære Mette
    jeg har selv boet 24 år i udlandet og kan kun give dig ret: det føles meget vigtigt at vi nu stepper op til vores potentiale. Danskerne har så meget at byde på. Vi skal bare gøre det. Og sidstnævnte kan det godt halte med, i min optik. Jeg har selv skabt uddannelse i Feminint Lederskab (se fx gudindeskolen.dk) og brænder for at hjælpe iværksættere med at work smarter og tænke større (millionøsemetoden.dk). Det er mit bidrag. Men som jeg fornemmer det er der decideret behov for alles dedikerede og ukuelige indsats! Glæder mig til at følge med i hvad du skriver og laver. Kh Kirsten Stendevad

  2. Kære Kirsten
    Tak for dit indlæg.
    Dejligt at vi hver især yder vores til at skabe verdensborgere. Jeg synes ikke at udvikling på det plan desværre er nok. Oftest er det dem der er ressource stærke som får glæde af jeres og mine workshops. Der skal kompetenceudvikling til på samfundsplan hvis det skal batte noget – i institutioner, skoler og på alle arbejdspladser for at ændre holdninger

  3. Det er lidt sjovt, for jeg sidder på 14. år her i USA og hører faktisk den samme fremmed-fjendske retorik….
    De arbejder på at lukke landet af, -bygger lange hegn (der ikke virker) for milliarder af dollars. Tænk om de havde brugt pengene på at handle med Mexikanerne, støtte deres økonomi.

  4. Pingback: Hvorfor ansætte folk der har boet i udlandet? | Metteweber

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Anti-Spam Quiz:

cookieassistant.com