Ikke alene – altså

Bare du følger din mavefornemmelse –  så går det ikke galt, siger mange

Fornyelig blev denne sætning skrevet i en kommentar på min facebook side Tal med dit barn på den fede måde, da vi her drøftede, hvordan vi taler om døden med børn.

Jo – vi skal bruge vores mavefornemmelse, for ellers er vi ikke tro mod os selv. Det vi gør skal føles rigtigt. Det kræver mod at turde stole på sin mavefornemmelse.

Men da jeg læste: Følg din mavefornemmelse, begyndte MIN mavefornemmelse at røre på sig. Mavefornemmelsen – som vi alle har – selvom vi ikke altid bruger den.

Mine mavefornemmelse gik på OM vores mavefornemmelse altid er det bedste. Jeg begyndte at bruge min viden og erfaringer som fagperson – bruge mit hoved. Jeg har en vis viden om døden, der er forsket en del i emnet, og det var det, der blev fik min mavefornemmelse til at reagerer.

Det er ikke altid din mavefornemmelse siger det bedste

mavefornemmelse

 

Din mavefornemmelse er ikke altid den bedste.

Vi kan være for meget i følelsernes vold –  eller ikke have bearbejdet vores egne uhensigtsmæssige mønstre fra barndommen.  Hvis vi ikke bruger hovedet også – udforsker og undersøger, kan vi opnå et forkert resultat –  gøre stor skade – lave en stor fejl. Mavefornemmelsen kan være tolkninger og projektioner

Personligt synes jeg, at fejl er den bedste læring, hvis man tager fejlen til sig. Begår du den samme fejl flere gange, handler det om modvilje eller manglende evne, og så må du håndtere det. Men nogen gange gør vi uoprettelig skade hvis vi ikke også bruger hovedet. Så selvom det e rok at gøre fejl er det da stadig bedre at gøre det rigtige.

Så din mavefornemmelse er ikke nok at bruge altid og det er problemløsning, logik og tænknings metoder heller ikke – hvis de står alene.

Før du beslutter dig for at følge det din mavefornemmelse fortæller dig, er det en god ide at undersøge lidt om, hvad der findes af viden på området.

  • Læs en bog om emnet
  • Søg på nettet, hvad fagpersoner mener om emnet
  • Hør hvad andre har gjort eller gør, før du følger din mavefornemmelse.

Kig på situationen og gør dit bedste.

Lyt til sin mavefornemmelse, men brug også hovedet – logikken kan hjælpe dig til at balancere fordele og ulemper, herunder også risici ved det du vælger at gøre.

Når noget er betydningsfuldt for dig  – så lad fakta gå hånd i hånd med din mavefornemmelse

Er du forælder og lyst til at læse mere fra min hånd så tilmeld dig inspirationsmailen Tal med børn og få e-hæftet Er du skurk eller helt i dine historier

Tilmeld inspirationsmail

 

Lyst til at læse mere

Der er nogen der har det meget værre

Når frygten tager over

Hverdagsmod – viser du mod i hverdagen

Gem

Gem

Comments

comments

Powered by Facebook Comments