Hvad gjorde dig glad i dag?

Synes du der er for mange sure og utilfredse mennesker?
Er det individuelt, hvad vi er glade for?
Hvordan gør du dig selv glad ?

Hvad gør mennesker glade?

 

På en ganske almindelig dag, stillede jeg på facebook på “Skab det liv du ønsker – uanset om du bor i Karup, Kina eller Kenya”  som jeg administrerer spørgsmålet

 

Hvad gjorde dig glad i dag?

 

Jeg fik rigtig mange kommentarer og de var vidt forskellige.

Det fik mig til at tænke over, hvad det er der giver os glæde og hvad vi gør for at skabe glæde. Jeg har tidligere skrevet om at det skal være sjovt at gå på arbejde men vi skal også skabe glæde, når vi kommer hjem fra arbejde. Det skal også være sjovt at leve, der skal være livsglæde hver dag.

 

Her er nogle af svarerne

 

 • God kontakt med kolleger omkring håndtering af problemstillinger på jobbet, problemløsning og supervision m.m. Der er meget power i 6 psykologhoveder, når den slippes konstruktiv løs en fredag eftermiddag.
 • At være med til at skabe opløftende energi sammen med en række skønne og inspirerende mennesker.
 • At min søn sagde han elskede mig
 • En samtale med Jon og et godt link til at blive klogere
 • Mange smukke tanker og mails. Jeg gjorde mig selv glad ved at være glad.
 • At være på kursusdag med en flok dejlige dagplejere, som alle gerne ville indvie mig i deres emnevalg til deres opgave.
 • At se min datter spille skolekomedie
 • En telefonopringning
 • latteren, inspiration og samværet, når vi samskaber

Hvad gør mennesker glade ?

 

Der er, som det kan ses af svarende, meget  individuelt, men hvis man systematiserer dem , kan man inddele dem i to hovedkategorier

Glæde skabes i og af

 • Relationer
 • Resultater

Nogen oplever stor glæde ved at opnå resultater, ved at at handle og gøre noget og se vækst og andre igen oplever stor glæde i relationen, det at være sammen og mærke at man lever i samtalen.

De fleste har brug for begge dele, men nogle motiveres mere af det ene end af det andet, også lidt afhængig af hvad det handler om.

Min, din og alles glæde.

 

Jeg oplever stor glæde ved at være sammen med min familie, ikke mindst min 86 årige far. Det at dele oplevelser sammen med dem. På min 60 års fødselsdag, besluttede jeg og min mand at inviteret vores nærmeste familie til Syd Afrika og Swaziland i 16 dage.  Man skal huske at fejre sine sejre;-) og 60 år, er da en sejr.

Det var knaldhamrende dyrt ,-)  men det var det hele værd.

For mig handler det om at vide, hvad der gør mig glad og hvad der gør andre glade. Det handler nemlig allermest tror jeg, om at have en god relation til sig selv,  gøre sig selv glad. At vide hvad der gør mig glad, og hvad der gør mine kære glade er meget vigtigt for mig. At vide, hvordan du kan gøre rigtig mange glade –  det handler om næste kærlighed, hvor patetisk det end lyder.

 

Børn er gode til at opleve glæde

Hvis vi giver børn det de har brug for,og guider dem til at have det godt og klare sig godt, omtalt som robuste børn af  Per Schultz Jørgensen, så er børn glade.

Du kan læse om robusthed i et blogindlæg på min tal med børn side til forældre

 

[button link=”https://talmedboern.dk/robuste-boern/” type=”big” color=”orange” newwindow=”yes”] læs om robusthed[/button]

 

Desværre er der i dag mange børn der ikke er glade, af mange forskellige grunde. For at hjælpe forældre til hvordan de taler med børn om blandt andet deres følelser har jeg udviklet forskellige dialogkort. Dem kan du læse om på min tal med børn hjemmeside

Billedet er fra Dialogkort Julekalenderen

 

Bag på kortet er der information til de voksne, og forslag til hvordan og hvad man kan stille af spørgsmål til børnene, når man taler med børnene om kortet.

 

Hvordan gør du dig selv glad?

 • Stop lige op!
 • Tænk!
 • Nævn så 3 ting der gør dig glad!

 

Husk næste gang du har en dårlig dag at gøre en af de 3 ting du har nævnt

God fornøjelse

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem