Aktiv medborger!

Hvad er en aktiv medborger? Hvornår er vi aktive medborgere ? Hvornår er vi aktive nok?

På Grundlovsdag til lancering af Citizence 21 blev aktivt medborgerskab sat til debat.

IMG_0305
Citizen21, Aziz på talerstolen for at takke deltagere og indlægsholdere


Ansvar for fællesskabet

Jeg synes der er mange aktive medborgere i Danmark. Når det er sagt, kan man spørge sig selv, hvad det så er, vi som medborgere er aktive med? Er vi aktive med noget, der vedrører vores eget ego alene, eller viser vi også vores aktive medborgeskab, og gør noget for fællesskabet, for noget der er højere end os selv?

Aktivt medborgerskab er at blande sig

Vi skal turde stå op, ikke kun for os selv som i “Vild med dans” ” Xfaktor og “De fede trin”. Vi skal bruge vores aktive medborgerskab og løfte vores stemme for og i fællesskabet. Ikke kun der hvor det er cool, og vi selv får noget ud af det. Vi skal arbejde ikke for mennesker, men sammen, med hinanden.

Moralsk mod

På nationalmuseet ved lanceringen af Citizen21 sagde Karen Lisa Salamon blandt andet i sit fantastisk rammende oplæg:

Vi skal turde vise moralsk mod, når det behøves i en konkret situation og tage ledelse uden at få lov

Ja- vi skal blande os, når vi ser noget der er urimeligt og umenneskeligt. Vi skal ikke tage benene på nakken, smutte fordi det ikke lige handler om mig, eller tænke det tager stat eller kommune sig af.  Vi skal vove, vise moralsk mod og tillid. Det er en del af det aktive medborgerskab .

Spørg dig selv – er jeg en aktiv medborger ?
Hvis ikke, så kan du nå det endnu 😉