Danmark ud af andedammen

Hvordan kommer vi ud af andedammen ?

Det er med stor glæde jeg læser, at der er andre end mig, der synes Danmark skal ud af andedammen.

ud af andedammen

To internationale forretningsmænd med danske rødder, Karl Peter Vilandt og  Niels Theilmann Møller, er vendt hjem til Danmark og peger på, hvad de ser som Danmarks akilleshæl: Danmarks manglende evne til kulturforståelse. De synes danske virksomheder mangler kulturforståelsen og den dybe markedsindsigt, når de skal ud på de internationale markeder.  læs artiklen


Kulturelle kompetencer skal der til

Jeg vendte selv hjem til Danmark for 2 år siden efter 17 år i udlandet, hvor jeg har boet 5 forskellige steder. Og jeg synes ikke kun vi har problemet, når danske medarbejdere skal ud på det internationale marked. Vi mangler også kulturforståelse og kulturelle kompetencer i Danmark. Jeg har ligesom de herre, et ønske om at ruske op på den danske selvforståelse.  Alle danske arbejdspladser, skoler og institutioner har brug for at udvikle, styrkende og anerkendende kommunikation i et flerkulturelt spændingsfelt. I et multikulturelts samfund som Danmark, er der i alle virksomheder brug for kulturel opmærksomhed, kulturel viden og  kulturel  sensitivitet

Har i fokus på kulturelle kompetencer i jeres virksomhed ?