Find livsglæde og livets hemmeligheder i udlandet

Når kvinder forlader deres hjemland

Vi kvinder har forskellige grunde til at forlade vores hjemland. Nogen udstationeres med deres ægtefælle, andre møder prinsen på den hvide hest og flytter med ham til hans land, nogle studerer i det fremmede og bliver hængende, fordi de finder en kæreste, og så er der dem der bliver familiesammenført og er endt i Danmark, fordi manden fik job  her.

Enhver migration medfører forandringsprocesser. Forandre vores identitet, roller og netværk. Vi kan ikke på forhånd vide, hvordan vi vil reagerer i det fremmede og hvilke konsekvenser de valg, vi har truffet ved at bosætte os i et nyt land, påvirker på os, før vi står midt i dem.

On top of the world


Men der er hjælp at hente

Hvis du vil udvikle selvindsigt, nye kompetencer og livsglæde i det fremmede og opdage nogle af livets hemmeligheder.  kan du få inspiration og hjælp i min nye bog, som jeg sidder på Bali og skriver på netop nu.

Tilmeld dig min nyhedsmail i margen til højre, hvis du er interesseret i at følge processen med min nye bog med arbejdstitlen: On top of the world – inspiration til selvindsigt, nye kompetencer og livsglæde, når du bor i udlandet.

Jeg vil meget gerne høre dine ideer til hvad du synes er vigtigt at få med i bogen. Jeg er ikke helt tilfreds med titlen, så vil også være glad for at høre hvad du synes om dem, jeg har nu og forslag til ny titel. Hvis din titel bliver udvalgt til at blive den endelige titel, får du naturligvis 2 gratis eksemplarer og bliver nævnt i bogen.

Nutidens slaver

Ikke alle historier ender desværre med at kvinder, der forlader deres hjemland finder livsglæde. Der er kvinder der forlader deres hjemland, for at gifte sig med en dansker. De håber på at få et bedre liv i det danske, men dagligdagen ender med krænkelser og fysisk og psykisk vold. Det har Uzma Ahmed Andersen synliggjort  i fotoudstillingen ‘SYV’ Nutidens slaver Kvinderne  opdager nogle af livets hemmeligheder, desværre ikke de gode, men nogen af livets skyggesider.

Nogen gør det frivilligt andre mere eller mindre tvunget

Et stigende antal kvinder forlader i kortere eller længere periode deres hjemland, for at tjene penge som prostitueret, au-pair eller i plejesektoren. Kvinder der efterlader både børn, ægtefælle og familie i hjemlandet. Kvinder der tror de rejser ud for en kort periode, men ender med at blive i det fremmede i mange år. Dette medfører smertefulde afsavn og, dybe sår for kvinderne, men også for dem, der bliver tilbage i hjemlandet. Læs i  Forum om hvad det har betydet for den georgisk kvinde, Mzia Dzanelidze som rejste til Athen i 2001, hvor hun siden har arbejdet hos forskellige familier som hjemmehjælper. Hendes mand og to børn, der blev tilbage i Georgien, har hun kun set en enkel gang siden sin ankomst til Grækenland.