Hjemvendt til hvad og hvordan ?

Er man anderledes og lidt underlig ?

Uanset hvem man er, er det en stor forandring at vende tilbage til sit hjemland, og en særlig stor beslutning, hvis man har været bosat længere tid i udlandet. Kan man få job og hvilket?  Hvordan bliver der set på de kompetencer, man har udviklet fjernt fra hjemlandet ? bliver man opfattet som anderledes og lidt underlig ? Kan man klare sig godt nok på sit modersmål. Er netværket stort nok og hvordan får man udviklet det og genetableret venskaber? Hvordan klarer man tilpasningen til det man rejste fra, som jo er forandret, ligesom man selv er og hvordan lærer man at leve med savnet fra det man rejser fra ?


Rådgivning til indvandrere og flygtninge

Det er med stor glæde jeg konstaterer at Dansk Flygtningehjælp rådgiver flygtninge og indvandre i Danmark, der overvejer at flytte tilbage til deres hjemland. Det er den nye ordning, hvor man kan få økonomisk støtte, hvis man vælger at rejse tilbage, der har fået flere til at overveje. Læs om regeringens repatrierings pakke


Det handler om mere end penge

Danskere Min mand står snart netop i den situation og jeg selv gjorde det for 2 år siden, da jeg efter 17 år i udlandet flyttede tilbage til Danmark. Heldigvis vidste  jeg hvad jeg skulle gøre, da  det jo er det jeg beskæftiger mig med professionelt og støtter andre i. For der var ingen hjælp at hente. Men ikke alle har desværre viden om, hvad der venter dem, og hvad der er klogt at gøre, når de tager ud i verden eller vender hjem.

Hvor ville være dejligt om flere danske firmaer, der udsender medarbejdere, også fik øje på effekten af rådgivning til udsendte og hjemsendte familier. Det handler nemlig ikke kun om penge, men om støtte og rådgivning. Hvis man ikke ved, hvad man har brug for, søger man jo ikke hjælp selv.