Hvor svært kan det være at købe bagepapir?

Det kan være rigtig svært – når man bor i udlandet.


 

Når man er bosat i udlandet og ikke er så velbevaret i landets sprog, kan det være særdeles vanskeligt at købe ind. Særlig når man skal finde en bestemt dims,  eller noget bestemt, eksempelvis en lampefatning, bagepapir eller nogle særlige hængsler. Det er svært at forklare ekspedienten, hvad en bestemt ting hedder, når man ikke ved hvad det hedder hverken på landets sprog eller på engelsk.


Fagter og ubehjælpsomt sprog

Jeg har brugt mange underlige forklaringer gennem de 17 år jeg boede i udlandet, for at kunne gøre forståeligt, hvad jeg havde brug for. Og jeg har mange gange følt mig temmelig frustreret, fjollet og dum. Jeg har sikkert også set temmelig tåbelig ud, når jeg på min ubehjælpsomme, uforståelige blanding af landets sprog/engelsk/dansk og masser af grimasser og livligt kropsprop, har forklaret hvad jeg ville købe.

Det er en sejr, når det lykkes.

Rigtig mange gange er det uforståeligt nok blevet forstået. Jeg er blevet hjulpet, og kom hjem med det rigtige, hvis det jeg skulle bruge, da fandtes i det land jeg boede i. Nogen gange måtte jeg naturligvis prøve en del gange før det blev en sejr og succesoplevelse.

Når det blev en succes, er det fordi de mennesker,  jeg mødte var venlige, hjælpsomme, tog sig tid til at lytte og gjorde alt hvad de kunne for at finde ud af, hvad det kunne være, jeg skulle bruge.
Det blev en sejr, fordi jeg selv var var tålmodig, kreativ, vedholdende og turde tale mit ubehjælpsomme blandingssprog – ikke var bange for at virke fjollet eller gør fejl.
Det jeg lærte ude i verden, har jeg taget med hjem til Danmark og bruger flittigt hver dag

5 gode råd til dig der bor i udlandet:

  1. Prøv dig frem, selvom det lyder sjovt og fjollet
  2. Vær tålmodig
  3. Giv ikke op – mist ikke troen på at det kan lykkes
  4. Du ER  ikke dum selvom det kan virke sådan ;- )
  5. Husk de fleste mennesker gerne vil hjælpe – bed om hjælp

Men de 5 råd kan faktisk bruges uanset hvor du bor, hvis du vil have succes i din dagligdag

Er du god til at bede om hjælp ?