Vores stemme

Der er mange glæder ved at være flerkulturel og mange dilemmaer. Når man er opmærksom på sin kulturelle identitet, udvikler man selvindsigt, forståelse og sensitivitet over for andre.

Danmark er et multikulturelt samfund, så for at samarbejdet skal fungerer på vores arbejdspladser, er det er nødvendigt at medarbejdere og ledelse udvikler kulturel sensitivitet

Uzma Ahmed Andresen går  i “Vores stemme” tæt på tre forskellige etniske kvinder, som har levet deres voksne liv i Danmark. Fælles for dem er, at de tilhører den generation af flygtninge- og indvandrerkvinder, der ikke er født her i landet. Se filmen


Kvinderne fortæller om rigdommen ved at kende til to kulturer. Om de dilemmaer man har som mor fra en kultur, og i Danmark skal opdrage børn der befinder sig i et grænselandet mellem to kulturer. Kvinderne  fortæller om de problemer de har med at få arbejde og ikke kan få deres uddannelser godkendt. Om glæden ved sproget. Om deres frivillige arbejde i Danmark og meget mere.

Hvad gør du for at få det tværkulturelle samarbejdet på din arbejdsplads til at fungere ?