Hvorfor giver du gaver?

Bag en hver handling ligger et motiv
Også bag det at give gaver. Men det er ikke altid at giveren er bevidst om sit motiv.

Johan Peter Paludan, Direktør for fremtidsforskning mener at middelklassen i Danmark giver gaver til højre og venstre for at blive set og lagt mærke til.

Hvis det er sandt, så er motivet ikke at glæde den der modtager gaven, men at give for at få noget tilbage, i dette tilfælde opmærksomhed.

Men det kan også være at vi blevet bange for at stå i gæld til hinanden, så selv vennetjenester skal sikre, at vi endelig skal give ligeså store gaver tilbage, som vi fik.


Om at give og modtage (gaver)

Hvis der er ubalance mellem at give og modtage opstår der i følge den østerlandske Zen tradition spændinger. Der skal være balance mellem at give og at modtage. Når man er opmærksom på de spændinger, er det godt at tjekke om der er balance mellem at give og modtage.

Nogle mennesker har mere at give af en andre. Jeg har bemærket at mennesker der giver meget og som er i stand til at finde balancen, faktisk også modtager meget.

Vidste du at vi også kan:

  • give for meget
  • modtage for meget
  • bede om for lidt

Når vi giver for meget

At være god og give er vældig godt, men uden en ordentlig balance er det i følge Zen filosofien svært at være venlig overfor andre i det lange løb. Hvis man giver for meget, er der fare for at man også beder om for meget hos andre. Stiller forventninger og krav om tilbagebetaling.

Når vi modtager for meget

Interessant er det også at det at modtage ‘for meget” tilsyneladende sjældent fører til glæde og lykke. Det varer ikke længe før der opstår en følelse af at stå i gæld. Og det bryder vi os ikke om.

Når vi beder om for lidt

Men altid at bede om for lidt er også uklogt. Det skaber også spænding i os selv og i forholdet til vores omgivelser.

Beder du om for lidt?

Opmærksomhed og åbenhed hjælper med at forbedre balancen og lade energier flyde. Hvis vi har rigelig energireserver at give af, er det derfor bedre at lære dem omkring os, hvordan de også bliver i stand til at lade energien flyde bedre.

Min bedste gave

En af mine bedste og mest betydningsfulde gaver jeg har fået i mit liv, fik jeg til min fyrreårs fødselsdag af min datter.

Det var en skifteramme fyldt med billeder af hende og mig gennem tiden fra hun blev født og til fødselsdagen. Billeder af hende og mig fra vores cykeltur til Bornholm, hendes første skoleoptræden, et billede fra hendes konfirmation, et fra første skoledag og hendes første tohjulede cykel. Billeder af vigtige begivenheder, blandet med billeder af mig, som hun havde udvalgt og fundet vigtige til at eksemplificere vores oplevelser og fælles liv

Hvad hendes motiv var, det ved jeg ikke men hun havde lagt et stort arbejde i det og jeg blev meget glad og rørt over gaven. Udvalgt specielt og sammensat med sirlighed, og kærlighed tror jeg.

Giv gaver af hjertet

At give og modtage gaver er kultur bestemt.

I visse dele af Sydøstasien åbner man f.eks. ikke sine gaver mens giveren ser på, for hvordan skal man forholde sig hvis man ikke synes om det. Man kan ikke lade giveren tabe ansigt. Så gaverne bliver først åbnet når man har forladt selskabet.

Pakkeleg

ressourcebevidstpakkeleg

Er du træt af skrammel og  de sædvanlige pakkelege ved juletid ?

Så få  opskriften på en nye pakkeleg
Ressourcebevidst pakkeleg

Jeg hørte om den på  Ignite

Giv en gave for livet til dit barn  – samvær og nærvær med en dialogkort Julekalender

Det er da en gave der vil noget

Bestil en nærværs dialogkort julekalender
når du klikker på linket kommer du til min Tal med børn side og shop som jeg er ejer af

Følg med på min inspirationsmail

Få tilsendt: Skab det liv du ønsker – vær hvor du er, flyt dig når du skal

[button link=”http://eepurl.com/cc22EL” type=”icon” icon=”download” newwindow=”yes”] Tilmeld inspirationsmailen [/button]

Hjertelig hilsen
Mette Weber

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem