Det sidste kapitel

Uanset hvor du bor i verden bliver du på et eller andet tidspunkt konfronteret med døden og at du ikke er udødelig.

Jeg har boet mange år i udlandet og ved derfor at for dem der bor langt fra vores familie og kære ligger det i altid i baghovedet, hvad gør jeg, hvis min gamle far eller datter bliver alvorlig syg eller skal dø eller dør

  • kan jeg nå at få sagt farvel
  • skal jeg tage hjem til begravelsen
  • hvordan taler vi på langdistance om alt det svære der sker  mellem os når døden nærmer sig
  • hvordan håndtere vi mormor begravelse, når der er tusinder af km. mellem os og kirken

Jeg er oprindeligt uddannet sygeplejerske, men arbejder i dag som selvstændig konsulent og coach. Jeg coacher udstationerede, når de har brug for at tab, og sorg bearbejdelse og jeg underviser og superviserer  bl.a. sundheds professionelle i at kommunikere med alvorligt syge og døende mennesker.

Kontakt mig hvis I har brug for en facilitator på området


Det sidste kapitel

Denne  sjældne bog,  fortæller både om afskeden, døden og sorgbearbejdelsen, men også om alle de mange praktiske ting, man skal huske, når nogen dør – hvem man skal kontakte, hvad præsten kan hjælpe med, hvornår bedemanden kan træde til osv. Kort sagt: Konkret og god hjælp til en af livets sværeste stunder. Eller en hjælp til at planlægge sin egen begravelse i tide.

“Det sidste kapitel” udkom den 16.2.2011

Jeg er interviewet i bogen om mit syn på hvordan man taler om døden og (livet) set med mine sygeplejerske øjne

Læs et uddrag af interviewet med Mette Weber og  Pressemeddelsen

 

 

“Ordene, når nogen dør fra os, er så svære. Vi tør ikke tale til dem, der lige har mistet én, de elskede. Eller bliver i hvert fald forfærdeligt ordkejtede. “Må jeg kondolere?” Nej, vel – det er altså ikke det ord, der favner al den medfølelse, man så gerne vil give udtryk for og forsøger at favne den andens sorg med. Det er et alt for fremmet og klinisk ord.

Vi tør heller ikke rigtig omtale vores egen død. Eller vores forældres. Til nød kan vi tale om vores bedsteforældres – enten fordi de er døde for lang tid siden, eller fordi de er nået til en ret dødelig alder.”    Læs ordkløvernes blogindlæg Ord på døden