Hvad bruger du tiden på?

Da jeg som 40 årig flyttede til Borneo i 1991, var et af de spørgsmål, jeg blev stillet mange gange når jeg var på hjemferie i Danmark:

Hvad får du egentlig tiden til at gå med, når du ikke arbejder mere?

I de første år af vores udstationering var det faktisk svært at “få tiden til at gå”  Pludselig kunne jeg bruge al min vågne tid på lige hvad jeg ville. Det krævede noget af en omstilling. Senere fandt jeg ud af at livet ikke handler om at “få tiden til at gå”, men om at bruge tiden bevidst på det man har lyst til og som er meningsfuldt.

Vi har alle 24 timer i døgnet

De fleste er opmærksomme på hvad tid det er og hvor meget tid der er gået men ikke på hvad tid er, og hvordan de bruger tiden. Det handler ikke om hvor meget tid vi har, for vi har jo alle 24 timer i døgnet. Det handler om bevidsthed med hvordan og til hvad vi bruger vores tid.


Hvad har du lyst til?

At bruge sin tid bevidst fordrer at man ved hvad man kan lide, har lyst til at bruge sin tid på og hvad der er nødvendigt at bruge tid på. Vi må vide hvad der er betydningsfuldt for os at bruge tid på og hvad der giver mening at gøre.

På baggrund af min erfaringer, har jeg lært at sætte pris på min tid. Jeg vælger bevidst, hvad jeg vil bruge tiden på. Hvor meget jeg vil bruge på at arbejde (jeg er selvstændig ), hvor meget tid på mig selv, på at være sammen med familie og venner, på Tv, Facebook, Biograf og på at læse, skrive og sove. Der skal være en vis balance i tidsforbruget. Tid til ”ingenting” og tid til at gøre det der giver mening.

Planlægning din tid

For at tiden ikke blot skal passere forbi, er det nødvendig med en vis planlægning af vores tid. Det er vigtigt at stoppe op med mellemrum. Vigtigt at tænke over om man bruger sin tid på det der er “klogt” og rigtigt.

Jeg bruger med jævne mellemrum tid på at reflekterer over hvordan jeg har det med det jeg bruger min tid på lige nu og her. Er der noget jeg skal ændre, er der noget jeg bruger for meget eller for lidt tid på og jeg beslutter hvad jeg vil ændre på.

Jeg holder topmøder med mig selv

Hvad bruger du tiden på?

 

10 gode råd til hvad du kan gøre når du har travlt

Book et foredrag med Mette Weber hos Philosophies