Hvorfor er det vigtigt at være i nuet?

Hvorfor er det vigtigt at være i nuet?

Det spørgsmål stillede en af de danske kvinder jeg coacher mig. Hun arbejder og bor i udlandet med sin ikke danske ægtefælle og er en af de kvinder der flytter rundt i verden sammen med sin familie ca. hver 3 – 4 år  ligesom jeg selv har gjort i 17 år.

Det er et rigtig godt spørgsmål, som kan være svært at svare på kort og præcist, da det på den ene side er enkelt , men samtidig meget komplekst.

Når det skal være enkelt kunne mit svar være:

Du får det bedre med dig selv.

Når vi hele tiden er på vej, nyder vi ikke det vi er midt i, og glemmer at mærke hvad der er vigtigt for os her og nu.


Den coachede kvindes styrker

Kvinden jeg coacher er rigtig god til at planlægge sin daglig, som er booked hårdt op med småbørn, arbejde og  studier. Hun er normal den store logistikchef, elsker at planlægge og have styr på hvad der skal ske hvornår og hvor meget. Hun er en af dem der klarer mere end de fleste jeg kender. Hun er super dygtigt til sit arbejde, ambitiøs, pligtopfyldende og en god mor. Men lige nu var det så blevet for meget.

Hvad sker der lige?

Hun var nu kommet i den situation at hun ikke længere kunne overskue sin dagligdag, hendes verden var brudt sammen for en stund, der var kaos fordi hun havde påtaget sig for meget og troede at hvis hun bare planlægge sig ud af det hele – så skulle det hele nok gå. Der var simpelthen for mange opgaver i kalenderen og for lidt tid til at være i nuet. Hendes krop sagde fra – hun blev fysisk syg og mentalt såbar, kunne ikke sove, blev angst og usikker på sig selv og sine evner.

Første coaching bestod i at:

  • Lytte til hendes kaos
  • Afdække hvordan hun var havnet i den uholdbare situation
  • Hjælpe hende med at skille hendes kaos ad.
  • Prioriterer hvad der var vigtigst at tage fat I

Opgaverne til vi skulle “ses” igen:

  • være i nuet – være til stede
  • mærke hvad hun havde lyst til når hun vågnede om morgen
  • gøre hvad hun har mest lyst til de kommende dage
  • planlægge mindst muligt
  • mærke hvad der sker når hun begynder at planlægge

Det handler om at mærke hvad der sker, når vi er  i nuet og ikke i tankerne hele tiden er i fremtiden og fortiden.  At vi tør lade tingene komme.  Tage dem som de kommer  og tror på at vi  nok skal klare det der kommmer. Vi må arbejde bevidst med ikke bekymre os om ting vi ikke ved om vil ske. og opdage at vi ikke kan styre og planlægge os ud af al alt.

Har du lyst til at læse om “at være hvor du er” anbefaler jeg følgende bøger

Min nye bog har også et kapitel om at “være hvor du er”