Hvorfor ansætte folk der har boet i udlandet?

Hvad er dine erfaringer med at vende tilbage fra udlandet?

Bliver dine internationale kompetencer og kreativitet påskønnet og brugt når du vender tilbage til Danmark?

Min erfaring er at det gør de alt for lidt?

Et hver firma der har brug for kreativitet, (og det er der mange der har i dag ) skulle måske kigge efter og ansætte medarbejdere, der har boet en længere periode i udlandet.

Hvorfor ansætte medarbejdere der har boet i udlandet

Undersøgelser viser at du bliver du mere kreativ, når du har været udstationeret i en længere periode, eller har boet i et vist antal år uden for dit eget land. Faktisk viser undersøgelsen jo længere tid man har boet uden for sit eget land jo større kreativitet. Så med mine 17 år på bagen og 5 forskellige steder må jeg være meget kreativ 😉

Ikke kun antallet af år der har betydning

Men det er naturligvis ikke kun antal af år som parmeter, man har kigget på i undersøgelsen. Det har betydning hvordan du opfører dig mens du er bosat i udlandet for om du er i stand til at transformerer det du oplever til kompetencer. Det har betydning  om du kun er sammen med mennesker af din egen nationalitet under opholdet eller møder andre med anden kulturel national baggrund. Det viser sig også at jo yngre du er når du flytter til et andet land jo større effekt i relation til kreativitet.

[youtube]aKcu_ztYCtk[/youtube]

I samme boldgade om internationale kompetencer :

Andedamstænkning

Kører det globale tog uden os

Mette Weber’s møde med Danmark efter 17 år i udlandet