Ved du hvad en “swing”er?

Det er som at være statist i en amerikansk film, når jeg I North Carolina kører forbi de typiske huse med den lille overdækkede veranda.

 

På de fleste huses veranda befinder sig en gyngestol og en ”swing ” Du kender den sikkert, hvis du har set amerikanske film?


Her kan man sidde i skyggen og reflekterer over livets genvordigheder – måske vi skulle indføre “swings” i Danmark?

Mens jeg står og fotograferer et af disse typiske huse for at bevare erindringen og genkalde mig følelsen igen, når jeg atter er tilbage i Danmark og ser billedet, dukker en midaldrende let buttet kvinde op og siger

Can I hep you?

Det viser sig at det er Danna, halvdelen af husets ejer, som formentlig undrer sig over hvorfor den fremmede kvinder står der og fotograferer hendes hus.  Jeg fortæller om min interesse for hendes veranda og hendes “swing”.
Inden vi ser os om er vi på rundvisning i Johns og Danna ’s besiddelser.

Yes mam…

svarer Danna hver gang jeg stiller et af mine spørgsmål – og jeg stiller normalt mange, for det er på den måde jeg bliver klogere. Men med Danna er det ikke nødvendigt at stille så mange, hun deler gladelig ud, af familien historie, mandens jagt og fiskerioplevelser og viser os rundt på farmen, som hun omtaler som sit

little heaven on earth

og det lyser ud af hende at hun mener det og hun kigger forelsket på sin John i værkstedet.

Hun fortæller stolt om sit spisebord og “Lazy Sussi” som hendes mand har snekeret til hende, og om billederne af omegnens fyrtårn malet på den af naboen, som er kunstner.

Danna fører os gennem sine stuer, hendes liv og vi deler lidt af vores historie med hende i dette korte  “møde”

Vi takker for rundvisningen og en oplevelse rigere, kører vi videre til Charleston i vores super lækre lejede Ford Mustang med automatgear.

Vil jeg nogensinde vende mig til min Fiat 500 og gear skift igen?
I will -men lige nu nyder jeg min Mustang og Amerika – I just love my life – do you?