Multikulturelle Singapore er en fornøjelse på flere måder

Skilte på fire sprog

Interessant at bevæge sig i et multikulturelt samfund, der arbejder på at kunne rumme alle uanset national kulturbaggrund. Selvfølgelig lykkes det ikke alle steder – men der er en vilje og god intension. Skønt at færdes i et leben af forskellige farver og sprog – I love it og synes vi har meget af lære i Danmark.

Over alt i Singapore er deres skilte skrevet på flere sprog, i erkendelse af at ville rumme og accepterer at vi er forskellige og ikke alle kan tale lige godt engelsk som er valgt til hoved og fællessprog.

Man viser fra regeringens side på den måde at accept og forståelse for af modermålet eller hjertesproget (som jeg kalder det ) betydning, og viser det er ok fortsat også at tale det, samtidig med engelsk at at man samtidig kan samtidig være en Singaporian.


Kunne vi da bare acceptere tosprogethed og støtte dem der flytter til vores land med at bevare modersmålet samtidig med at de udvikler deres danske. Og kunne  vi skrive lidt flere skilte på engelsk og vise lidt globalt mindset på det felt.
Vi er et lille land med store ambitioner og knowhow  – så lad os vise verden det.