Vend negative tanker til positive – hvordan det?

I sidste uge begyndte jeg på mit nye kontorfællesskab coMind som ligger på 4 sal. Da jeg trådte ind i opgangen, så jeg på elevatoren dette skilt

Hvad er din første tanke?

Hvad var min første tanke?  –  Jeg hørte min indre stemme sige

Det er også for dårligt, det burde coMinds se at få ordnet, den var også ude af drift da jeg havde mine 14 dags prøvetid på coMinds for flere måneder siden, hvor er det irriterende at den ikke bliver repareret, når jeg betaler for at have kontor her og skal på 4 sal.

Har du også negative indre dialoger og hører dig selv sige den slags – får negative tanker enten om dig selv, om andre eller om ting der sker i omgivelserne.

Negative tanker er usunde – de tapper din energi og glæde.

For mig sker det heldigvis meget sjældent at jeg får negative tanker. Jeg har arbejdet bevidst med mine indre stemmer, dialoger, tanker og sprog i mange år. I dag er  jeg meget opmærksom på mine tanker og bevidst om hvad de negative gør ved mig.

Når jeg en sjælden gang blive ramt af en negativ tanke – tænker jeg hov din lille satan – der var du igen.

I relation til skiltet på elevatoren, tænkte jeg så efter eftertanke

ok –  nu får jeg så faktisk gratis motion til 4 sal – hvilket jeg trænger til. Havde elevatoren virket kunne det være svært at modstå fristelsen til ikke at bruge den, selvom jeg ved jeg har brug for motion og “burde” tage trapperne.

Det kender du måske også godt;-)

Har du mange negative indre dialoger og tanker?

Du skal være mere positiv siger folk. Men hvordan vender man negative tanker til positive. Det er faktisk ganske enkelt. Når man er bevidst opmærksom på hvad man tænker og siger – så sker der noget. Når man er i kontakt med nuet

Det kræver fem ting:

  • Bevidsthed og opmærksomhed på dine tanker – hvilke tanker har du?
  • Accept af dine tanker – lad dem komme – lad dem gå
  • Fokus på det positive – hvad får jeg ud af at tænke positive tanker fremfor negative
  • Beslutning om at du kan og vil gøre noget der skaber glæde og positive oplevelser
  • Action – du begynder at gøre noget og tænker og siger noget positivt

Det handler blandt andet om at træde tilbage og adskille eller distancere os fra vores tanker i ACT  kaldet “kognitiv defusion”. I stedet for at blive fanget af vores tanker eller blive kostet rundt af dem, lader vi dem gå og vi sætter nye tanker

De tanker du har kan ændres til andre tanker – hvad tænker du?