Kaos, kriser og ACT skaber mulighed for forandring

Det er godt med forandringer. Det er vigtigt at blive rusket op en gang i mellem, for at lære noget nyt om sig selv og andre. Det skrev jeg på et gammel blogindlæg, mens jeg skrev på en ny bog på Bali.

Mener jeg det fortsat nu, hvor jeg sidder og “sveder” i min forandringsproces med alle min tanker, i sengen her på “Nørrebronx” i “Københavnstrup” kl. 6.00 en ganske almindelig onsdag morgen.

Ja jeg mener det – om endnu mere nu.
Det ER godt med forandringer- men for h……, hvor er det hårdt arbejde og smertefuldt mens det står på. Usikkerheden og de mange kaotiske tanker der dukker op, når man er i en udviklingsproces.

Vær i processen

Det handler om at turde være i det der er. Her kommer ACT ind. Dybet set handler ACT om at tage i mod det som livet indeholder.

I ACT handler det om at acceptere følelserne der er. Slippe angsten for hvor processerne ender. Være i nuet. Finde ud af hvordan du kan ændre noget der er smertefuldt eller ikke virker til noget bedre. Det handler om at involvere sig og beslutte, når man er klar og så at agere.

Take ACT – ion

Det ER rigtigt, men det betyder for pokker ikke, at det er nemt hele tiden. Lige nu spiser jeg min egen medicin. Den smager besk, men kurerer mig, når jeg tager hele kuren. Går hele vejen og bliver dygtigere undervejs, uden at vide, hvor processen slutter.

ACT – Læs mere om hvad ACT er

At skrive sætter processer i gang

At skrive sætter gang i eksistentielle tanker.
At skrive bog sætter udviklings processer i gang
At være i en udviklings proces skaber forvirring, som kan bruges til nye erkendelser.

Frygten melder sig.
Frygten for hvad?
Frygten for de andres dom.
Frygten for min egen dom, hvis bogen ikke bliver til en god bog.

Det er vigtigt at gøre det man skal gøre – lad ikke frygten stoppe dig – uanset hvad din frygt handler om

Det skal mærkes at du lever. Det handler ikke om at overleve