De bedste gaver er de anerkendende

Får du anerkendende gaver til din fødselsdag?

Sidst jeg havde fødselsdag  fik jeg gaver, som man jo gør når man har fødselsdag. Jeg fik en lækker parfume, et tørklæde, en flaske vin og kirsebærgrene. Alle dejlige brugbare gaver.

Men det bedste var alligevel en særlig gave som jeg fik af en ung facebook veninde, som jeg har mødt en enkel gang og kender perifert fra facebook. Jeg modtog følgende mail sendt i til mig i min facebook besked:

Hej Mette

Et stort tillykke til dig i dag! Jeg håber, din dag bliver fuldstændigt fantastisk. Den bedste gave, jeg kan give dig, er at fortælle, hvad jeg ser i dig. Det er en gave, man ikke altid får, men ofte en meget værdifuld én. Jeg føler på en eller anden måde et bånd til dig, og jeg ser dig som en meget stærk kvinde. Jeg har en fornemmelse af, at du har levet et liv, som virkelig har kunnet mærkes, og at du har samlet en enorm mængde visdom, som gør dig meget inspirerende og powerfuld. Jeg lægger altid mærke til dine statusopdateringer og ønsker, at jeg en dag selv udstråler en lignende energi

Mange hilsner herfra
XXX

Facebook hilsner – personlige eller ej?

Når man er på facebook og som jeg har mange sider og venner, får man mange fødselsdags hilsner.

De fleste skrev “bare ”  “Tillykke”.
Intention bag et “tillykke” kan være lige så god som et par personlige linjer tænker du måske.
Men hvis jeg skal være helt ærlig- så virker det bare bedre, når den der skriver har taget sig tid til at skrive noget personligt og rammende – det virker, fordi det er autentisk, der er brugt energi og tid på at udvælge det.

De hilsner der fangede mig og som jeg husker var dem der havde et budskab, eller havde brugt tid til at skrive noget om vores relation eller om mig. Jeg fik en del hilsner om hvor meget jeg er til inspiration….. anerkendelse virker –  jeg bliver ved med at skrive – det gjorde jeg nu nok alligevel, men det gør mig glad at det jeg skriver kan bruges.

En facebook ven som har rigtig mange venner skrev:

  Du er en af de sejeste kvinder jeg kender

Nå der er nu heller ikke noget i vejen med at få et påskeæg til påske 😉

Læs mere om anerkendelse og om gaver

At give gaver er universelt. Alle steder i verden giver vi hinanden gaver. Hvad vi giver og måden vi giver og modtager gaver på er kulturelt bestemt.

Hvorfor giver du gaver?

Misforstået anerkendelse

Anerkendelse – gror rødder i luften når jeg er i transition

Husker du at anerkende dit barns følelser – det er essentielt for at føle sig forstået og vokse.

Kender du til forskel på ros og anerkendelse ?

Det er tydeligt, hvad forskellen er på anerkendelse og ros. Jeg bliver så glad indvendig, da de eksempler du skriver viser mig, at når jeg reflekterer over hvordan jeg er i sammenspil med vores børn og andre så er jeg god til at anerkende og give ros. Det var lige fedt at få sat ord på. Pia Holm Christensen

Har du lyst til at lære mere om anerkendelse så bestil mit e-hæfte om anerkendelse på Talmedbørn.dk