Livets rejse – sejler du med krigsskib,ubåd eller lukusliner

At navigere gennem livet er som at sejle. Du kan vælge at sejle med krigsskib, ubåd eller luksusliner. Du skal have lyst til at sejle og vide hvor og hvordan du vil sejle, for at nå dit bestemmelsessted. Dit valg af skib og måden du sejler på, betyder noget for det resultater du får.

Sejler du speedbåd, må du med mellemrum tanke op for ikke at løbe tør for benzin. Vælger du en sejlbåd, har du når der er svag vind, brug for en påhængsmotor. Vælger du robåd, må du indimellem kaste anker for ikke at løbe tør for kræfter. Sejler du kun ubåd, bliver det svært at følge med i, hvad der foregår oven vande.

Hvad gør du når du ligger underdrejet

Da jeg flyttede til Borneo lå jeg i en periode underdrejet, mistede min ellers veludviklede handlekraft og livslyst. Ved at tage kontrol over mit skib, bruge “søkort” og få hjælp fra “sejlkyndige” fik jeg øje på havets mange muligheder, og vigtigheden af at være kaptajn. Ved at skrive om det jeg oplevede  transformerede jeg mine følelser og erfaringer til nye kompetencer.

I dag sejler jeg nogen gange alene i en lille jolle, andre gange i fire-mands kajak og andre gange igen luksusliner på 1. klasse. Når jeg mærker at jeg er på vej i forkert retning, ændrer jeg kurs. Er jeg ved at støde på grund, søger jeg motivation, støtte og råd  hos min “anden, eller tredje styrmand”, hos sejlkyndige venner eller i min ”logbog”.

Jeg har valget mellem at være aktiv kaptajn med masser af stjerner og striber på uniformen og flot kasket eller passiv tilskuer, blind passager, mens livet passerer forbi.  Jeg ved at “en god tur” fordrer at jeg er engageret, involveret, planlægger, justerer og ændre kurs undervejs med jævne mellemrum, for at jeg ikke skal støde på grund. Det fordrer bevidst  opmærksomhed, så man ikke støder ind i andre skibe på sine vej.

Tag en god tur på din rejse

Livets rejse – den egentlige rejse, handler som jeg ser det om både at se nye landskaber – og om at få nye øjne. Mulighederne er åbne, hvis vi vil, tør og lære at sejle, rejse, leve og ikke kun overleve. Så sæt alle sejl til, beslut dig for at sejle derud, mens du nyder himlen, havet, fiskene og de smukke bugter undervejs. Tag dem med du holder af og også dem du ikke forstår – det kan du lære meget af

Kig på dette billede og stil dig følgende spørgsmål:

  1. Hvor befinder du dig lige nu på dette billede?
  2. Hvor vil du gerne være om tre måneder?
  3. Hvad skal være det første lille skridt du tager senest i morgen, for at komme derhen?

Når du har taget det første lille skridt er det nemmere at tage det næste

God tur

 

Vil du vide mere?


Kig ind på smagsprøver

Stil gratis spørgsmål på Spørgehjørnet

Modtag nyhedsmail 6 gange årligt, med overraskelser fra Mette Webers hjerne og hånd, når hun har noget på hjertet om “Det gode familieliv”