Mors dag – mors dag hver dag

I min familie fejrer vi ikke mors dag den anden søndag i maj.

Det er noget jeg enerådigt besluttede for mange år siden. Og det har virket og virker  – ingen gaver eller blomster til mig her på Bali – i dag hvor jeg sidder med mig selv og mit eget selskab. Så kan jeg lære det kan jeg 😉

Men i virkeligheden er nu godt tilfreds med situationen, som den er. For jeg har masser af skøn kontakt med min familie og venner i dagligdagen.

Husk nu mors dag !


Jeg har i mange år, da min mor levede, hvert år når min far sagde:

har du husket det er mors dag på søndag

svaret :

jeg gider ikke det pjat – det er en mors dag hver dag !

Jeg synes, vi skal huske at sætte pris os selv og på hinanden i dagligdagen, mødre, fædre og børn og fortælle hinanden med mellemrum, hvor taknemmelige og glade vi er for hinanden og at vi lever og har hinanden.

Det kan vi gøre ved at være sammen ordenligt. Støtte og hjælpe hinanden gennem livet i dagligdagen og særligt naturligvis ,når der opstår svære situationer i vores familie. Det giver ro og fred i sindet at hjælpe hinanden.

528276_541612959224203_757785173_n21163_544553328930166_1884979973_n

 

rp_tilbud-150x150.jpg

I anledning af mors dag er der 50 % på

e-hæftet Styr dine følelser

Historien bag mors dag

Vidste du at traditionen med mors dag ikke var tiltænkt at være kommerciel – det gjorde jeg ikke. Oprindeligt var tanken af mors dag skulle være fredens dag. Den er opfundet af den amerikanske forfatter og kvindevalgrets forkæmper Julia Ward Howe (18191910).

Som med mors dag synes jeg, at vi individuelt, lokalt og globalt må arbejde på at det skal være fredens dag hver dag. Fred med os selv og fred med andre. Det skaber så meget livsglæde, når det lykkes. For man kan ikke være lykkelig og vred på samme tid, hvis man altså mærker sig selv og lytter efter.

Fra nilleker – til mors dags -buketter, kort og platter

Anna Jarvis (18641948) fik udbredt kendskabet til dagen – i første omgang for at ære sin egen mors arbejdede for at forbedre de sanitære forhold og mindske børnedødeligheden, men efterhånden også for generelt at ære alle mødres arbejde.

Anna Jarvis introducere den hvide nellike som på mors dag. Nelliken skulle symbolisere mødrenes dyder: renhed, trofasthed, ærbarhed, barmhjertighed, kærlighed og skønhed. Så her ligger idealerne til den gode mor begravet;-)

Ideen blev videreudviklet, så folk med levende mødre bar røde nelliker, mens folk, hvis mødre var døde bar hvide nelliker. Da nelliken blev symbol på mors dag, fik blomsterhandlende en fremtrædende rolle. Så derfor har blomsterhandlere og andre dygtige sælgere en fremtrædende rolle i traditionen omkring mors dag i dag.

Har jeg ændret synspunkt ?

Man har et standpunkt til man tager et nyt
Jens Otto Krag

Det kaldes også udvikling – og at være åben overfor nye tanker. Når jeg nu kender de gode tanker  intensioner bag mors dag og sidder her i selskab med mig selv og lomme filosofere over mors dag med udsigt til Bali’s smukke rismarker.

Nej – jeg beholder mit synspunkt – det er mors dag hver dag – lige som det er fars og alle andres også –  dog vil jeg i dag sende min mor, som jeg også har oplevet Bali sammen med for mange år siden, en særlig tanke og takke hende.

Tak mor fordi du gav mig livet og viste mig vejen til at kunne se det smukke og være kreativ – det er jeg dig dybt taknemmelig for

Og til alle jer mødre –

Tag en god mors dag, send en til jeres egen – og fortæl hende det hun giver dig –  men gør det ikke kun i dag.

Jeg vil forkæle mig selv med en massage, hygge mig med at skrive på min næste bog, mens jeg kigger ud over rismarkerne. Senere i dag vil jeg skype mine unger, min elskede mand og skønne gamle far

 

Tag en dejlig dag uanset om du er mor, far eller bedstemor