Det bedste er desværre ikke altid godt nok

Ud fra de forudsætninger vi har, gør vi alle vores bedste. Ingen er født som onde, dårlige mennesker. Mange af os så i går et program om adoption, der fik vores hjerter til at bløde. Er program om et rigtig dårligt adoptionssystem. Et program om tragedie, knuste drømme og ønsker om kærlighed. Min medfølelse går til alle parter.

Sådan skrev Gitte Olesen på facebook  dagen efter vi alle havde siddet klinet til skærmen og grædt og lidt sammen med den lille etiopiske pige med de store brune tomme øjne.

Min kommentar til Gitte var

vi gør alle vores bedste – men nogen gange er det bare ikke godt nok og så må vi fremadrettet lære af det og gøre os umage for at gøre det bedre.

Det er i orden at lave fejl.

Ja, for det gør vi alle. Men jeg synes også at vi bliver nødt til at lære af vores fejl. Gøre det bedre i morgen, når det vi gjorde i dag, ikke var godt nok.

Vi må alle lære af vores fejl

I denne sag gælder det adoptionsmyndighederne, forældrene i Danmark og Etiopien, filminstruktøren  – ja vi kan alle lære noget af denne sag.

Debatten på facebook viste, at vi alle har meget at lære.  Dette baseret på de ord, følelser, domme og fjendebilleder, der fløj rundt i cyberspace .

Vi må alle tage ansvar og gøre hvad vi kan for  at:

  • anerkende andres følelser
  • være empatiske og forstående
  • se sagen fra alle sider
  • forholde os til sagen og ikke blive personlige
  • ikke ende i følelsernes vold, angribe og dømme, men lære
  • løse konflikter med hjerte og hjerne
  • tage ansvar og skabe forandringer, når det vi gør ikke er det bedste

Det er godt at denne film er blevet vist –

Tak til forældre og filminstruktør – Nu kommer der debat om det etiske i at flytte 4 årige børn fra en verdensdel til en anden, når forældrene er i live. Debat om til hvis fordel det er.

Vi må alle tage ansvar, gøre os umage for at gøre det bedste hver dag og er det ikke godt nok, må det blive bedre fremadrettet.

Vi må lære af vores fejl – for hvor er vi ellers henne?

Ønsker du at blive bedre?

Ønsker du at blive bedre til at sætte dig i andres situation, ikke ende i følelsernes vold, anerkende andres følelser og løse konflikter, finder du gratis inspiration på mit site og på min blog – jeg udgiver blogindlæg jævnligt.

Og jeg har tre facebooksider, hvor jeg deler viden og håber på at kunne inspirere

Tal med dit barn på den fede måde

Vær hvor du er og flyt dig når du skal

Skab det liv du ønsker 

Du kan også komme med i en af mine lukkede grupper

Forældrelounge 

Bedsteforældre liv 

Træn dig selv i at møde det der sker i omgivelserne med tillid, kærlighed og empati –  få inspiration i mine  e-hæfter  og læs hvad du får ud af at læse  min bog:

Vær, hvor du er, flyt dig, når du skal 

Tak fordi du læste med

Mette Weber