Er du skurk eller helt i dine historier?

Du bliver de historier du fortæller

Du bliver de historier du og dine forældre fortæller – indtil du fortæller nye

Hun er vaccineret med en grammofonstift

Denne historie hørte jeg ofte i min barndom – sådan husker jeg det i hvert fald og i lang tid af mit voksenliv hørte jeg den også i mine egne tanker.

Sætningen var i mit hoved blevet til hun snakker for meget, underforstået hun lytter ikke nok til andre.Og hver gang nogen sagde du snakker for meget blev jeg ked af det, vred og sur og fik dårlig samvittighed,

Jeg var, som jeg husker det i dag, et glad barn der havde meget på hjertet – men det blev ikke set, hørt og forstået og guidning var ikke til hjælp for mig.

Tænker du over hvilke historier du fortæller om dig selv?
Tænker du over hvad du fortæller om dine børn, mens de hører på det –

læs mere Tal med dit barn fra A-Z  hvordan vi med historier dømmer  i stedet for at  guide


540898_527253640660135_1353733522_n


Historier bliver til sandheder

De historier, vi fortæller om os selv og andre, er med til at skabe os, udvikle eller fastholde os i bestemte mønstre, vaner og roller. Det er derfor interessant at kigge på, hvilke historier, du fortæller om dig selv, til dig selv og til andre – og se på, hvordan du kan ændre på dem, hvis du har brug for det

Hvilke historier er ”sande”, og hvilke er noget, du har fået fortalt så mange gange, at du til sidst selv tror, det er sandheder om dig.

Er historierne positive eller negative?
Hvilke historier blev fortalt om dig som barn hjemme og i skolen og senere under din uddannelse?
Blev der sat etiketter på, der hænger ved – uden at du tænker over om de giver dig overskud, fremstiller dig som den, du har lyst til at være, eller fastlåser de dig i uhensigtsmæssige adfærd? Så er det måske nu, du skal skabe nye fortællinger.

Vil du være skurk eller helt – det er op til dig?

Klar til at sætte et nyt kapitel

Hvis du har lyst til at kigge lidt dybere på dig selv og de historier, du fortæller, kan du downloade et  analyseredskabet på mit website.

Du kan bruge øvelsen som selvrefleksion – eller til at få feedback på fra en god ven eller en mentor. Øvelsen kan også anvendes som udgangspunkt for en dialog med din ægtefælle, så I kan blive klogere på hinanden og på, hvad I hver især tænker, føler og gerne vil.

Når du kan vælge selv at skrive dine historier, hvorfor så ikke vælge historier, der støtter dig konstruktivt i at have det godt – i stedet for at holde fast i de negative historier

Download et redskab til at skrive nye historier