Hold dig fra dit barns banehalvdel

Forældre har en kæmpe opgave ..en af de vigtigste i livet – nemlig at skabe et miljø, som får børn til at vokse op til sunde livsduelige voksne

For at kunne det, må du kende dig selv godt – have stor selvindsigt .. for det hele begynder nemlig med dig.At du kender dig selv og bruger din viden.

Det er vigtigt, at du kender til egen banehalvdel og fornemmer grænsen mellem egenomsorg og omsorg.


Omsorg og egenomsorg

Prøv at tænke på hvor ofte du hjælper dit barn uden at blive spurgt om du vil hjælpe.
Hvad får dig til det?

Har du for travlt?
Er du utålmodighed og kan ikke vente ?
Ved du bedst?

Omsorg er at spørge, om der er brug for din hjælp, hvordan du kan hjælpe og hvornår det skal være
Omsorg er at sige :

“For mig ser det ud som om det er svært for dig. Har du lyst til at høre hvad jeg mener, du kan gøre ?
“Hvis du har brug for min hjælp, vil jeg gerne hjælpe dig, hvis du har lyst til min hjælp”

Selvtillid  og selvværd

Børn selvværd og selvtillid vokser når de klarer en opgave, der passer lige et trin over, der hvor de er i deres  udvikling. Og så elsker de at være en del af fællesskabet og med med i familiens opgaver.

Giver du dit barn mulighed for at opleve:
jeg KAN selv ..
jeg er god til at klare denne opgave?

nyttigeopgaver

Du gør dit barn en bjørnetjeneste, når du tager over, der hvor dit barn i virkeligheden kunne selv. Når du hjælper uden at du er blevet spurgt handler det oftest om dig og dine behov, og så kan du være langt over på dit barns banehalvdel.

Psst:
Er du ofte over på dit barns banehalvdel?
Blander du dig for meget ovre på din partners banehalvdel?

Hvis du er over på de andre banehalvdel – så gælder det om at få det lært at blive på din egen i en fart, for dit barn, din partners og din egen skyld. Det giver for mange unødige konflikter i familien

Psst psst:

Her er hjælp at hente hvis du har lyst – det forestiller jeg mig du har.
Når du har læst mine 2 e-hæfter Løs konflikter med hjerne og hjerte og Bliv Anerkendende ved du hvad du kan gøre bedre i fremtiden

 

OBS – Ekstraordinært tilbud
Du tror næppe dine egne øjne.

Har du brug for hjælp til at transformere information fra hæfterne til konkrete handlinger ? Jeg ved af erfaring det hjælper at få kærlige skub og råd af en professionel

Jeg tilbyder DIG – der køber et  eller flere e-hæfter et ekstraordinært tilbud. Du fortjener en præmie, fordi du tager ansvar for at blive en bedre forældre i morgen end du var i går.

3 rådgivnings samtaler af 1/2 times varighed pr. gang. Samlet pris kr. 350, -ex moms  – normal pris kr. 700,- ex moms. Jeg ønsker rådgivning, som jeg kan købe til halvpris indtil 1 juli , når jeg har købt to eller flere e-hæfter

Ja,- tak … jeg vil gerne blive bedre til at holde mig på min egen banehalvdel og støtte mit barns selvværd.

Bestil