Det var fredag og jeg skulle skynde mig til et møde på arbejde, så jeg hastede hen i børnehaven for at aflevere ungerne.

Da jeg kom ind sad flere mødre og sludrede ude i gangen. Atypisk for en fredag morgen. Mens jeg fik børnene ud af flyverdragterne og over i sutskoene gik det op for mig, at det var Luciadag og de skulle gå optog. Bagefter var der morgenmad for alle. Glæder du dig ikke til at se dem? spurgte en begejstret mor, der tydeligvis havde styr på kalenderen. Jeg skal desværre på arbejde mumlede jeg og skyndte mig at sige farvel til børnene, så de ikke skulle se, hvor trist jeg var.

Da jeg kom ud i det kolde vintermørke mærkede jeg tårerne presse på. Jeg var træt af ikke at kunne deltage i børnenes arrangementer, ked af at gå glip af deres optræden og alle de hyggelige familie øjeblikke fordi jeg skulle på arbejde og der ikke var den store fleksibilitet. Jeg hadede at stå i den slags situationer, hvor jeg var nød til at prioritere arbejdet over min familie.

Christine Gouchault

Fra hamsterhjul og frustration til egen virksomhed og tid med børnene

Christine besluttede sig for, at ville lave sit liv om, så hun kunne få mere tid til sin familie og bruge tid på det hun brænder for. Hun sagde sit faste job op for at få mere fleksibilitet.

Hun valgte at betale for en coach uddannelse. Det var voldsomt for hende at bruge så mange penge på sig selv. Men som hun siger:

Det har været den bedste investering jeg har gjort nogensinde. Det var en fantastisk følelse at tage skæbnen i mine egne hænder og lære at jeg rent faktisk kunne gøre noget selv. At jeg har et valg. At det er op til mig at skabe min egen lykke.

For ikke at skulle arbejde 70 timer om ugen i opstartsfasen med egen virksomhed valgte hende og hendes mand i en periode at skifte bilen ud med en ladcykel og blev boende i deres 3 værelses lejlighed – fremfor at flytte til noget større og dyrere

I dag arbejde hun fuld tid med det hun brænder for – at inspirere, støtte og rådgive selvstændige  til at lykkes med livet som selvstændig samtidig med at de kan være den mor de ønsker.  Hun har skabt en bedre balance mellem familie og arbejde.

Går du også glip af vigtige øjeblikke med dine børn?

Glemmer du også at Investere tid og penge i dig selv?

Har du også brug for lave dit liv om, så der er bedre balance mellem familie og arbejde?

Måske kan du ikke lige finde penge til en coachuddannelse og starte egen virksomhed, men du kan tage fat på at skabe de forandringer, du har brug for her og nu med små skridt

  • Find ud af hvad der er vigtigst for dig?
  • Snak med din partner om, hvad der er vigtigt for ham og jer
  • Hvilke ændringer kunne du tænke dig i din hverdag?
  • Hvordan vil I prioriterer anderledes, så de forandringer du ønsker kan udleves?
  • Accepter at du ikke kan nå og få “alt” på samme tid, men at I i stedet har tid til det, der er vigtigst for jer.

Og husk, de ændringer du laver i dag ikke behøver  at være for altid, men blot mens børnene er små.

Brug  du for hjælp  til at skabe ændringer?

Det kræver viden, mod og handling at skabe ændringer.

Du finder masser af redskaber i redskabsrummet på Tal med børn

482399_516886991696800_325678190_n

Men du kan også få inspiration i følgende blogindlæg. I dem finder du forskellige råd og redskaber, der kan hjælpe dig med at skabe de forandringer du ønsker

Tid-tempo,travlhed og tomhed

Lean – redskabet der giver alle mere tid

Hvordan får jeg mere tid?

Hvordan ser din kalender ud?

Vis sjælen langsomhed 

Kvalitets tid – har du brugt din kvote? 

Hvor bevidst er du om dine behov?

 

Frygt hindre os i at få gjort det betydningsfulde

Se Christines video om hvordan frygten forhindrer os i at gøre det der er vigtigt

Skærmbillede 2016-01-19 kl. 15.12.29

Christine Gouchault er mor til 4 og ejer virksomheden Mors Business www.morsbusiness.dk

 

Læs også Christines interview med mig

Skærmbillede 2016-01-19 kl. 16.33.06

 

God fornøjelse med dine forandringer

Mette Weber

 

 

 

Gem

Gem

Gem

Gem