Walk, Write & Talk I Frederiksberg Have

En dag i refleksionens tegn

Det var en af de dage, hvor vejret syntes at samarbejde perfekt med begivenheden. Solen skinnede blidt, og en let brise dansede gennem træerne, da jeg ankom til Freriksberg Have, hvor arrangementet "Walk, Write & Talk" skulle finde sted.

Jeg var usikker på, hvad dagen ville bringe, men spændingen var mærkbar i luften blandt de andre deltager, som langsomt samlede sig foran indgangen til haven. Mette Weber bød os velkommen. Hun forklarede, hvordan vi skulle bruge de næste par timer. Bevæge os  gennem Frederiksberg have, finde inspirerende steder at skrive, og dele vores tanker med hinanden undervejs. 

Hendes stemme havde en beroligende rytme, som allerede begyndte at få min travle hjerne til at slappe af.

Sidste gang jeg var med var jeg i en svær proves. Denne gang var jeg i en ny begyndelse 

Jeg fandt mig selv gående ved siden af en mand i 60’erne med et imponerende skæg og en dyb, tænksom mine. Vi talte om vores forventninger til arrangementet , og før vi vidste af det, var vi faldet ind i en dyb samtale om livet, tiden, og hvordan naturen har en måde at helbrede og inspirere på. 

Det var som om, træernes stille susen og den smukke have omkring os fjernede barriererne mellem fremmede, og vi blev hurtigt fortrolige.

walk, write & talk

Skrivestop ved det det Kinesiske Thehus 

Ved søens bredde satte vi os med vores notesbøger. Jeg fandt en plet, hvor solen reflekterede i vandet og skabte et levende, dansende lys. Inspireret af omgivelserne begyndte jeg at skrive om barndommens somre ved min bedsteforældres hus, hvor søen spillede en central rolle i utallige eventyr. Ordene flød lettere, end de havde gjort i månedsvis, og jeg indså, hvor meget jeg havde savnet denne form for kreativ udfoldelse.

Efter 3 skrivestop forskellige steder i haven samledes vi på en cafe tæt på haven.

Én efter én delte vi vores tekster. En kvinde læste op om sin kamp mod angst og hvordan naturen havde hjulpet hende med at finde indre ro. En anden deltager fortalte en humoristisk historie om en mislykket campingtur, som fik os alle til at le. Da det blev min tur, var jeg nervøs, men den støtte og opmærksomhed, jeg følte fra gruppen, gjorde det lettere at dele min tekst om min nye begyndelse og den bevægelse der var i det for mig.

Der var nik og smil, og det føltes som om, jeg havde fundet et fællesskab af ligesindede sjæle som ligesom jeg nød at skrive 

Dagen sluttede med en refleksionsrunde, hvor vi talte om, hvad vi havde fået ud af oplevelsen.

Jeg gik derfra med en følelse af fred og inspiration, og en ny notesbog fuld af ideer og begyndelser på historier.

 “Walk, Write & Talk” havde givet mig mere end blot en dag i naturen; det havde mindet mig om vigtigheden af at tage sig tid til at forbinde med både sig selv og andre gennem samtale og skrivning.

Denne dag var for mig en påmindelse om, hvor kraftfuld en simpel kombination af gåture, skrivning og samtale kan være.

Det var en oplevelse, der fornyede min sjæl og gav mig en dybere forståelse for de historier, vi alle bærer med os.


 
skivende I Walk, Write & Talk