Er du god til at anerkende?

  • hvorfor anerkende ?
  • hvad er forskellen på anerkendelse og ros?
  • vil du gerne blive bedre til at anerkende dig selv og andre, så læs videre.

Yes – jeg har fået brugsret i 3 år til en Fiat 500 lounge model. Men hvad har det med anerkendelse at gøre  tænker du måske? IMG_0204
Ha’ tålmodighed, læs videre, det kommer.
Da leasing kontrakten var underskrevet, tog jeg et billede bilen, og satte det på facebook, sammen med et par ord om min lille frække italienske model. Jeg ville dele min glæde med “vennerne”

Jeg fik mere end 30 kommentarer – det er forøvrigt sjovt at se hvad facebook brugere kommenterer mest på 😉

En af de kommentarer jeg blev mest glad for var denne rosende og anerkendende kommentar

Tillykkkke !!! Og så er den jo lige dig ♥ Lille rap, veldrejet, kæk, farvestrålende, lynhurtig og med eksklusivt, silkeblødt overtræk, og superfeminint interiør – ja, som du ser, er vi stadig nogle journalister, der kan skrive ♥

Tak for de flotte ord Marianne.

Og nu er det så det med anerkendelsen kommer 😉


Vi roser og anerkender for lidt

Næsten en million danske lønmodtagere går dagligt hjem fra arbejde uden at have den mindste erindring om, hvornår de senest er blevet rost eller anerkendt af deres chef. Det svarer til hver tredje ansatte, i følge en undersøgelse blandt 3.101 lønmodtagere. Mange ledere ved ikke, hvordan de skal anerkende deres medarbejdere, og ved ikke, at der faktisk er forskel på ros og anerkendelse. Ej heller forældre.

Bliv bedre til at anerkende

Ros og anerkendelse er vigtige for alle. Vi vokser af ros og anerkendelse – det er en af byggeklodserne i dannelsen af vores identitet. Anerkendelse er med til at bekræfte, hvem vi er. Der er forskel på anerkendelse og ros. Det fremkalder forskellige resultater

Det er en fantastisk evne at kunne anerkende og rose sig selv og andre. Det kræver at man kan lide sig selv og er empatisk

 

Bliv bedre til at anerkende og rose – det virker

Jeg har lige læst Mette Webers e-hæfte om anerkendelse. Det du skriver er nemt at forstå og det er tydeligt, hvad forskellen er på anerkendelse og ros. Jeg bliver så glad indvendig. De eksempler du beskriver viser mig, at når jeg reflekterer over hvordan jeg er i sammenspil med vores børn og andre, at jeg er god til at anerkende og give ros. Det var lige fedt at få sat ord på.

Pia Holm Christensen

Læs mere om  e-hæftet: Bliv anerkendende 

 

E-hæfte om empati på vej

 

Hvis du synes om blogindlægget kan det være du også kan lide

De bedste gaver er de anerkendende

Misforstået anerkendelse

Anerkendelse – gror rødder i luften når jeg er i transition