Anerkender du dine fordomme?

Udforsk dine fordomme

Vi har alle fordomme. Vi kan lige så godt accepterer  vores fordomme. Når vi påstår at vi respekterer og anerkender andre mennesker, må vi gøre noget ved vores fordomme eller forforståelser, som jeg kalder dem, når man jeg træner  interkulturelle kompetencer. Måske er det ikke så fordomsfuldt ;-)?

Vi kan bruge vores fordomme  til at udforske og lære af. På den måde bliver vi klogere og bliver bedre til at kunne sætte os ind i andres situation, i stedet for at dømme. På den måde bliver vi bedre til at skabe anerkendende og lærende miljøer.


Rejs ud og bliv klogere på dine fordomme ?

Når man rejser ud i verden, oplever man nye kulturer, møder i spejlet sig selv og kan blive mere bevidst om sine fordomme. Måske opdager man ting kan gøres  på mange forskellige måder, og at der findes mange sandheder. Man får muligheden for at bliver klogere på selv, sine fordomme. Når man arbejder med sine fordomme udvikler man kulturel forståelse. Interkulturelle kompetencer kommer ikke af sig selv. Ikke alle der rejser ud i verden, bliver mindre fordomsfulde og udvikler interkulturelle kompetencer. Det kræver indsigt og indsats

Vil du vide mere

Jeg blev inspireret til “Anerkender du dine fordomme?” af en af mine netværksveninder, konkollega og ressourcedetektiv Hanne Alling Risager’s blogindlæg “Fordomme er den største hindring for anerkendelse.

Hvad skal der til for at udvikle interkulturelle kompetencer?

Læs Stik fingeren i jorden Trier

Hør også på DR1 programmet om Fordomme

Guide dine børn til at anerkende og udforske deres fordomme læs med på Tal med dit barn fra A-Z

Tilmeld dig Mette Weber & Partners nyhedsmail i højre margen hvis du har brug for at udvikle dine kulturelle kompetencer