Stik fingeren i jorden Trier

Lars Trier uønsket i Cannes

Det er  ærgerligt ikke at få sit egentlige budskab igennem, fordi man mangler kulturel viden og forståelse tænker jeg.

Lars von Trier er et godt eksempel på hvordan man kan komme temmelig galt af sted, når man ikke har kulturel forståelse og viden eller ikke bruger den. Når man kører derud udad i sin egen opfattelse af verden, danske forståelse og glemmer at se på, hvor man befinder sig, og hvad man kan tillade sig at joke med i international sammenhæng.


Dansk humor i internationalt selskab

På pressemødet efter verdenspremieren på filmen ‘Melancholia’ kom han med nogle særdeles uheldige udtalelser om sin beundring for nazistisk æstetik og »en vis sympati for Hitler«.

Den slags udtalelser kan man måske komme godt fra i Danmark, hvor alle kender Lars von Trier’s facon. Vi kender hans form for humor, ved at han godt kan lide at sætte tingene på spidsen og provokere. Men den går ikke i internationale sammenhæng.

Verdensborgere

Hvis vi vil være verdensborgere , må vi opføre os som sådan, tænke ud af danskheden og være opmærksomme på kulturelle forskelle.Stik finderen i jorden, hvis du vil have dit budskab igennem –
det vigtigste budskab.

 

 

 

og ta’ hjertet med – det er mit budskab

 

 

 

 

 

 

Få tips og ideer til hvordan du udvikler interkulturelle kompetencer, bliver kulturel intelligent og en sand verdensborger. Tilmeld dig nyhedsbrevet i højre side her på hjemmesiden