Planlæg din hjemstationering – på vej til udstationering

På vej til Danmark efter udstationering i udlandet

Kære Mette Weber

Jeg læste i en DABGO artikel om gode råd til at holde dit CV varmt, men det link der var virkede ikke. Jeg er selv medfølgende hustru og har sat mit arbejdsliv på køl og taget en stilling som er under det niveau jeg var på inden vi kom til USA. Vi har boet i USA i 2 år og er formegentlig på vej hjem næste år. I den forbindelse er jeg meget interesseret i hvordan jeg kommer tilbage på rette køl.

Vi har boet i udlandet i 6 ud af de sidste 9 år, men de andre år har jeg arbejdet for den Danske mode virksomhed IC Companys. Da vi flyttede til New York fra London for 2 år siden bestemte jeg mig for at forlade virksomheden da de ingen repræsentation havde i USA, jeg har det sidst år arbejdet for et Dansk shipping firma og var der før frivillig, men det giver stadig huller i CV’et.

Jeg vil sætte meget stor pris på lidt råd til hvad jeg kan gøre dette år for at gøre mig selv mere interessant når jeg kommer hjem, ligesom gode råd til CVet generelt – jeg har ikke haft et Dansk CV i mange år. På forhånd mange tak for hjælpen.

Sådan skrev Bonnie Olesenspørgehjørnet

Her er en kvinde som tager affære i fornuftig tid før sin hjemstationering

Læs Mettes svar til Bonnie 

Fra bekymring til handling

Rigtig mange tænker alt for sent på, hvad der skal ske, når de vender tilbage til Danmark efter ophold i udlandet. Nogen tænker først på det, når de  lander i Kastrup og uforberedt rammes hårdt af virkeligheden,  i mødet med det land de rejste fra, som de ikke kender så godt længere.

Heldigvis er der efterhånden flere som Bonnie, der er blevet klar over at de skal gøre noget for at forberede sig på at vende tilbage til Danmark.

Bedst forberedt på en hjemstationering, er du, når du allerede ved udstationering, har lagt en plan for dit ophold. Det giver ikke kun større sandsynlighed for  succesfuld udstationering, men også bedre hjemstationering.

Med en handlingsplan i kufferten har du besluttet, hvordan du holder dit CV varmt, mens du er ude, ( læs også  Tennis og Gin Tonic på cv’et efter udstationering  ) Du har udviklet nye kompetencer, mens du var i udlandet, som kan bruges, når du skal søge job, tilbage i Danmark.