Den amerikanske vej virker også i Danmark

Nostalgi

Det er 28 år siden jeg besøgte Amerika første gang. Det var før 11.september – dengang Twin Towers stadig stod. Amerika – sådan har jeg altid hørt USA omtalt i min barndom. Bruger man mon fortsat at omtale landet med den første sorte præsident Amerika – eller er jeg mon old fashion?

New York 1984 var lidt af en oplevelse. Mit kendskab til USA var fra film – så da jeg jeg gik rundt i New York første gang, oplevede jeg at være med i en film. Og hold da op hvor var der mange sorte 😉 det virkede dengang lidt truende på mig. Sådan er det jo ofte med det vi ikke kender til – i dag 28 år senere er mine fordomme og fjendebilleder heldigvis blevet færre, takket være min interesse for det anderledes, min nysgerrighed og rummelighed.

Amerika 2012

Sjovt nok findes de tre ting jeg husker fra mit første besøg i New York stadig i Amerika i dag. De typiske skolebusser The yellow caps Brandtrapperne Og selvfølgelig lyden fra politiets sirener.

Modet, viljen og “do it” ligger i blodet

Jeg er i USA for femte gang.  Noget af det der slår mig allermest hver gang er amerikanernes lethed, imødekommenhed og positive “go with the flow.” Den åbne kontaktform, deres evne til at se muligheder – og ikke så meget pakken ind – man går direkte til biddet.
They just do and say, what they have to do and say.
Jeg tror det ligger dybt i deres kultur, formentlig fra deres forfædres tid som immigranter og entreprenører. Det ligger dybt i blodet og den kraft virker så dejlig forfriskende. Jeg tager lidt amerikansk blod med til Danmark, hver gang jeg rejser tilbage. Har fundet ud af at den amerikanske vej også virker i Danmark – hvis du vil tør og gør.

So do as the americans – it works universal

  • smil
  • giv komplimenter
  • vis interesse
  • vær hjælpsom
  • vær imødekommende
  • vær venlig
tag det første skridt – det føles fantastisk at blive spurgt – can I help you,  når du står på et gadehjørne med et kort. Det virker hos de fleste i al fald og dem det ikke virker hos – let them go.

Mere ferie-talk

17 tips til at undgå feriefnidder Gør ferien til en en virkelig rejse  

Har du det liv du ønsker?

Det har jeg – modtag overraskelser, ideer og inspiration til at få det liv du ønsker uanset om du bor i Karup, Kina eller Kenya. Tilmeld dig nyhedsmailen  “Det gode familie- og arbejdsliv”