ListeMette – to do lister, et redskab i et omskifteligt pendlerliv

Mine børn kalder mig ListeMette

Først synes jeg det var lidt flovt at de havde givet mig dette kælenavn, men i dag er jeg faktisk stolt af navnet.

Det ER sandt jeg har mange to-do lister, men de er effektive, for de hjælper mig i mit omskiftelige liv som pendler og globetrotter, til at nå det jeg vil og til at planlægge og prioritere. De skaber overblik, tid til det væsentlige og ro i mit liv.

 

Mine vigtigste lister

  • Rejser fra Bali liste
  • Ankomst til Danmark liste
  • Rejse fra Danmark liste
  • Ankomst til Bali liste

Hvad indeholder mine to-do lister

  • Hvem skal jeg mødes med
  • Hvilke arrangementer skal jeg deltage
  • Hvilke arbejdsopgaver skal jeg nå
  • Hvad skal jeg købe

Mine lister hænger indirekte sammen. Når jeg rejser fra Bali er der ting, jeg i min tid på Bali har fundet ud af jeg skal have med derud eller skal gøre næste gang, jeg er der igen.

Listerne begynder på et A4 ark, der ligger på mit skrivebord, når jeg ankommer. Når der dukker ting op skriver jeg dem på listen. Når listen får en hvis  længde sorterer og prioriterer jeg, og sætter listens indhold ind i min elektroniske kalender på forskellige dage, der hvor de nu passer.

Fx. skriver jeg på min “Rejse fra Danmark liste ” i kalenderen  2 -3 dage før jeg skal rejse fra Danmark. På den måde behøver jeg ikke at huske ddet dder står på listen i den mellemliggende periode. Jeg ved listen ligger klar til den skal bruges.

Priortering

Når jeg kigger på mine lister i kalenderen, prioriterer jeg efter

  • nice to do/could do
  • need to do/must do

Naturligvis ændrer mine lister sig undervejs. Nogen gange, når jeg ikke har kigget på listen i lang tid, opdager jeg ting på listen, som ikke længere er relevant, og jeg fjerner dem fra listen

Er det ikke bare for meget?

Du kan synes det lyder indviklet og mange lister. Der er mange måder at være leder i sit liv. Det virker for mig. Det hjælper mig til at nå det jeg vil, skal og synes er vigtigt, så jeg har tid til at være,  der hvor jeg er, mens jeg er der.

Jeg ved hvad jeg skal nå. Jeg ved at jeg skal afsætte tid i kalenderen de sidste 3 dage før mine afrejser og når jeg ankommer til bare at være og lade det der komme kommer også kaldet mediative tilstande . Listerne og min elektroniske kalender  hjælper mig til at kunne det.

 

Synes du om blogindlægget – synes du måske også om

En pendlers syn på fortid, nutidog fremtid

Er du god til at holde fokus?

15 minutters dagligt topmøde med mig selv – tænk “smarter than harder” – be mindfuld

Vil du vide mere

Hvad er proaktivitet – hvad er dårlig samvittighed og hvordan begraver du den – kig ind på den gratis værktøjskasse

Læs om min nye bog der udkommer i 2013

Tilmeld dig min mailliste

Har du det liv du ønsker?
Det har jeg – første skridt til en forandring kan være at modtage nyhedsmailen “Det gode familie- og arbejdsliv”med  ideer og inspiration og blive motiveret til at få det liv du ønsker uanset om du bor i Karup, Kina eller Kenya.

Få hjælp til selvhjælp

med Mette Webers rådgivning/coaching /mentoring/

læs udtalelserne om hendes hjælp til selvhjælp