Facebook med formål og måde

Kan hun bestemme sig?

Den 20. december besluttede jeg at stoppe mine mange opdateringer på Facebook. Jeg besluttede kun at ville opdatere link til mine blogindlæg, mit mandags ord og nedsætte antallet af besøg på Facebook gennem dagen.

Nu er jeg er tilbage på Facebook – belive it or not og du tænker måske kan hun bestemme sig.

Jeg bliver vildt inspireret af at læse på Facebook, mit dele og inspirator gen træder i karakter, når jeg skriver og har dialoger der. Men kort før jul mærkede jeg  at facebook  stressede mig mere end det inspirerede. Derfor skrev jeg blogindlægget Jeg stopper opdateringer på facebook


Abstinenser

De første par dage, uden Facebook, havde jeg næsten abstinenser. I begyndelsen tænkte jeg ofte, det må du lige fortælle på facebook. Det tager du lige et billede af og lægger på og husk nu at tjekke ind.  Jeg manglede fb-dialoger, kommentarer og savnede det kick, der opstår, når jeg  skriver, bliver læst og kommenteret.

Interessant at en af mine bekendte netop havde læst om dette og kommenterede min beslutning på netværket G+ med følgende:

I have cut down massively in the last 6 months. I got bored and irritated seeing content free posts from people who almost recorded every bowel movement on Facebook.I read yesterday that talking about yourself triggers reward centres in the brain and concluded that many people populate Facebook for this reason alone.Your posts did not fall into this category and I am sure that many will miss the intellectual stimulation they provide. Have a great Christmas.

Jeg synes efter at have tænkt over det at det kick man får, kan beskrives med metaforen:  det varmer lige når du tisser i bukserne, men efter kort tid, bliver det koldt og vådt – kort sagt det er en kortvarig glæde og  succesoplevelse.

Pause overvejelse

Jeg brugte pausen til at overvejede, hvordan og hvad jeg egentlig ville bruge Facebook til, i forhold til det jeg ellers gerne vil bruge min tid på. Jeg fandt ud af at min indsats og tidsforbrug på Facebook ikke stod mål med udkommet,  selvom jeg har mange læsere på mine forskellige sider. Tiden var moden til at jeg skulle flytte mig. Jeg måtte gøre noget andet end jeg plejede.

Nye boller på suppen

Så nu hvor jeg er tilbage i 2013 har jeg klargjort mit formål for mig selv, med at være på Facebook.

Jeg har sat en daglig tidsramme på ca. en time. Jeg har lavet en plan for, hvordan jeg har lyst til at bruge Facebook i fremtiden og til  hvad. Det giver rigtig god mening.

Et led i den plan har jeg besluttet at:

 1. fjerne hovedparten af de mange sider jeg har “liked” siden 2008 for bare at være venlig.
 2. fjerne nyheds opdateringer fra venner, der ikke giver mening for mig
 3. læse betydelig færre opdateringer, – får rigelig inspiration til blogindlæg alligevel.
 4. lagt fokus og hovedsaglig opdaterer hovedsaglig på to af mine sider
  1. Tal med dit barn på den fede måde og
  2. Skab det liv du ønsker – uanset om du bor i Karup, Kina eller Kenya
 5. overveje grundigt i fremtiden:
  1. hvilke sider jeg skal like
  2. hvem jeg vil være venner med på Facebook – resten kan abonnere på mine opdateringer eller følge mine sider
 6. Dele relevante link  fra avis og andre på mine andre sider
 7. nedsætte antallet af likes – stedet kommenterer der hvor det er noget betydningsfuldt for mig og  hvor det giver mening

Hvad vil jeg bruge min tid på i 2013

 1. holde  topmøder med mig selv hver morgen
 2. mærke mig selv hver dag-  pausere og nuancerer min dag bruge tid på at være – en del af mine opdateringer på  Skab det liv du ønsker har fokus på det, at være autentisk, mærke mig selv og tage en god dag.
 3. redigere det jeg mangler på mit bogprojekt “Skab det liv  du ønsker – uanset om du bor i Karup, Kina eller Kenya”
 4. læse artikler, e- bøger  p-bøger og netaviser, der interesser mig, som har relation til mine sider og bogprojekter
 5. skrive på mit bogprojekt med Rosa Raptor  og et andet bogprojekt jeg har gang i.
 6. skrive flere e-hæfter , forsætte med at skrive blogindlæg hver tirsdag og skrive en gang månedligt til dem der abonnerer på min mail-liste
 7. opleve verden, være sammen med dem jeg holder af og hjælpe nogen af dem, der har brug for hjælp

 

 Fik du ikke læst:

Ved du hvornår du er i flow

Langsomhed vis sjælen omsorg

Små skridt snyd din hjerne

 

 

3 gode råd

Mærk efter om du bruger for lidt eller for meget tid på facebook
Tænk over om den tid du bruger på facebook kunne bruger bedre og til hvad
Lave en plan hvis du ønsker en ændring