Fortabelse – nej ikke fortabt

Langsomhed, processer og pauser

Jeg har i en periode været optaget af pausen, sanselighed og langsomhed.
Det bliver man, når man opdager at det er nødvendigt og ikke kan andet – fx. når man er i  livskrise eller på vej til at få stress og må kaste håndklædet i ringen.

Jeg opdagede, at det kun er i langsomheden og nuet, jeg kan være bevidst nærværende og mærke mig selv. Denne gang mærkede jeg det helt ned i maven og skrev ikke kun om det. Og når jeg benævner det, er der større chance for at det sætter sig fast.


alm.-snegl

Fortabelse

I forbindelse med at jeg skrev om langsomhed til Tal med dit barn fra A-Z  og søgte inspiration, stødte jeg på begrebet fortabelse i en artikel.

Fortabelse et begreb vi ikke bruger ofte i 2013.Fortabelse som udtryk for de situationer, hvor du taber din sjæl og ikke har den med i det, du gør. Taber dig selv, fordi der er alt for meget, der spærrer og tager din opmærksomhed. Du har for travlt med at tale, skabe resultater og hurtighed og glemmer sanseligheden.

Smag lige på ordet fortabelse og den dobbelt betydning, der er i det.

I artiklen omtales skriftet fra Bibelen, hvor Jesus siger:

ind ad den snævre port, for vid er den port og bred den vej, der fører til fortabelsen, og der er mange, der går ind af den. Hvor snæver er ikke den port, og hvor trang er ikke den vej, der fører til livet, og der er få, der finder den” ( Matt. 7,13-14).

Jeg har i en lang periode fra 11.11.2011 tabt mig selv – men jeg føler mig ikke fortabt, fordi jeg mærker, hvad der sker  inden i mig. Jeg benævner det jeg mærker og jeg sanser mig selv i langsomheden. Jeg vælger den smalle port og den trange vej – jeg er på vej til at finde noget værdifuldt.

Er du?

Øvelse i langsomhed

Tag en pause, sæt tempoet ned og overvej følgende spørgsmål:

  • Er jeg i fortabelse?
  • Vælger jeg den snævre eller eller vide port?
  • Skal jeg ændre noget i min hverdag?

 

Inspiration

 

Flere blogindlæg om samme tema

Langsomhed – vis sjælen omsorg

 

Find din væsenskerne i pauserne

 

Rejsen inspirere – pausen skaber ideer og kreativitet – handling resultater

Carpe diem