Ris morgen, middag og aften

Vores kulturelle forskelle spiller ind, i forhold til hvad vi spiser, og måden vi spiser på – vores mad og spisekultur.
Kinesernes måde at spise på er eksempelvis meget anderledes end vores danske måde.

Kinesere spiser mest med pinde, spiser ris stort set til alle måltider, smasker ofte højlydt, som tegn på veltilfredshed med maden. Kinesere spiser sjældent alene – de fokuserer på det sociale spise fællesskab.

Ved søndagens familie brunch bliver maden placeret i midten på bordet og alle langer til fadet med deres spisepinde. Her spises primært Dim Sum


[youtube]Xyqc1nN_7tM[/youtube]

 

Ved mere højtidlige selskabelige lejligheder  som eksempelvis et bryllup eller kineser nytår serveres minimum 8 retter – 8 fordi kineserne er meget overtroiske og 8 er et vigtig og lykkegivende tal.

Måltidet afsluttes med “fried rice” som man kun skal nippe til, så man på den måde viser værten, at han har taget sig godt af sine gæster, og at der er blevet serveret nok mad.

Til særlige lejligheder drikkes cognac eller whisky til maden og det er naturligvis den bedste XO , det er en måde at vise sin rigdom og status. Og ja så  drikker man ud mens man udtaler  Yamsing = så bunder vi.

Se hvad der sker for den engelske forretningsmand, inviteret på restaurant sammen med sine kinesiske samarbejdspartnere når kulturel viden mangler

Og hvorfor det gik galt for Lars von Trier i Cannes

Har du nogle sjove oplevelser fra Kina i relation til mad og drikke så del dem endelig her på siden