Traditioner er YT

Hvem gider gamle forstokkede traditioner?

I forbindelse med Mortens aften den 10 november, hvor jeg var i Singapore, var der en af mine Facebook venner der skrev følgende:

Go’ Mortensaften!
Nu med Mexicansk takeaway:)
Hvem gider også traditioner?

Det gør jeg var min kommentar – og så gik ud og spiste Peking Duck en af mine favorit retter.


Og hvorfor gider jeg så traditioner ?

Jeg er fascineret af traditioner. Over den ideolog, filosofi og lange historie, der ligger bag traditioner. De livsformer, aktiviteter og meninger, som mere eller mindre uforandret gives videre fra en generation til den næste.

For mig er traditioner den lim der holder os sammen. Traditioner skaber fællesskaber, de er vigtige, hvis vi vil ændre verden til noget bedre.

Jeg gider traditioner fordi det er med til at samle familier og venner om noget der giver mening. Det giver tryghed. Det betyder ikke at man ikke kan ændre på traditionerne og skabe forandringer.

Globale traditioner

For os danskere, som bor og arbejder i udlandet får danske traditioner særlig betydning. Og samtidig tager vi nye til os.Vi bliver påvirket. Jeg fejrede i mange år Kinesernytår, dansede Scottish dans til Sct. Andrews og har fejret Irernes Sct. Patrics day.

Og hvad med dig? – er du ikke begyndt at sætte græskar op til Halloween – hvor kom det lige fra?

Det viste sig senere  at hende der havde skrevet opdateringen på Facebook,  faktisk synes det var lidt tamt, at hun skulle spise mexikansk takeaway på Mortensaften og måske savnede hun i virkeligheden at spise and med nogen.

Jeg har på Pinterest oprettet “boardet” Celebrations Worldwide – her kan du følge de forskellige traditioner, jeg har mødt eller møder, når jeg bevæger mig rundt i verden. Du er naturligvis også velkommen til at pinne nogle af dine billeder ude fra den store verdens traditioner. “The more the merrier “

Deepavali

I dag den 13. november er det Deepavlli. Indere over hele Asien fejrer The Festival of Light. Meget festligt oplever jeg det her i dag i Singapore.

Inderne lader lyset skinne i deres hjem og hjerter. Det gode vinder over det onde.Hvor ville det ville være skønt, hvis vi alle på hele kloden, kunne fejre lysets komme – lade det gode sejre over det onde og naturligvis ikke kun denne ene dag.

Jeg arbejder på det af hele mit hjerte – for  jeg tror på at det er empatien, der skal holde sammen på verden og skabe en bedre verden end i dag. Hvis du tænker jeg er naiv – så vil jeg gerne være naiv.

Happy deepavali til alle indere – og resten af verden.
Lad os sammen arbejde på at lade det gode vinde. Brug hjertet og hjernen.

 

Synes du om dette indlæg synes du måske også om

Mit liv blev lykkeligere med facebook

Pendler mellem verdensdele på ottende år

Stå op for dig selv – konfliktløsning med stil

 

 Vil du vide mere

kig ind på den gratis værktøjskasse

Læs om min nye bog der udkommer i 2013

Tilmeld dig min mailliste

Har du det liv du ønsker?
Det har jeg – første skridt til en forandring kan være at modtage mail fra mig med ideer, inspiration og motivation til at skabe det liv du ønsker- uanset om du bor i Karup, Kina eller Kenya.

Bestil e-hæfter

Løs konflikter med hjerte og hjerne

Har du børn kan det være du kunne have glæde af 2 af mine andre e-hæfter

Når søskende skændes  og Bliv anerkendende over for dig selv og andre