Pendler mellem verdensdele på ottende år

“You have brains in your head and feet in your shoes
You  can steer yourself any direction you choose.
You’re on your own and you know what you know.
And you are the one who’ll decide where to go.”
~Dr. Seuss

Altid spændende at følge med i, hvor du bevæger dig hen. Glæder mig til at se dig igen, Mette.

Sådan skrev Lotte , som fornyelig er rejst ud i verden for at arbejde i et halvt år,  på min facebook side: Når Penelope rejser med,som forøvrigt også er titlen på min første bog.

Mobil og i bevægelse

Ja – det kan være svært at følge med i hvor jeg befinder mig for jeg lever i et pendler- ægteskab og pendler og rejser derudover rigtig meget. Jeg pendler – ikke med inter-city toget mellem Jylland og København for at passe mit job i København mens min mand bor i Jylland.

Jeg lever i et pendler-ægteskab, hvor jeg pendler mellem to verdensdele. Sådan ca. hver 6 uge forlader jeg min 47m2 Nørrebronx lejlighed og flyver til “vores  180 m2 Uma Villa på Bali, hvor min mand bor.

Jeg pendler mellem to verdensdele for at kunne passe min egen virksomhed, være sammen med min familie og venner i Danmark og samtidig at kunne være sammen med Michael min mand, som er bosat i Indonesien og arbejder i Asien

 

Hvorfor pendle

Flere udstationerede danskere vælger i dag at tage alene til udlandet for at arbejde frem for at rykke hele familien op med rode.

Pendler tilværelsen kan være en nødvendighed hvis begge ægtefæller i parforholdet ønsker at arbejde.

I og med at vi kvinder også har en karriere i dag, er det ikke længere en naturlighed, at vi bare følger med ud i verden hvis vores ægtefælle tager  job i udlandet.

 

Hvor mange pendler

Der endnu ikke er lavet danske undersøgelser af præcist hvor mange pendler- ægteskaber der findes i Danmark. Flere danske  danske virksomheder med aktiviteter i udlandet kender til fænomenet. Flere danske ægtepar lever i pendler-ægteskaber end tidligere.

Alle kender jo til at vores Statsministers og hendes mand pendler-ægteskab. I min omgangskreds kender jeg to familier  der gør det.

En af min mands tidligere chefer og hans kone har pendlet i mange år.

Min svigerdatter pendler mellem Danmark og Finland – hun er i Finland fra mandag morgen til torsdag aften og resten af tiden i Danmark. Måske har hun og min søn set på Michaels og mit forhold. Set at det har kunnet lade sig gøre, da de besluttede de denne model i en periode.

 

Det er blevet nemmere at pendle 

Det er blevet lettere med årerne at pendle.

Kommunikation over grænser er meget nemmere efter at vi har fået bedre internet forbindelser i Asien og Afrika. Der findes nu wi -fi mange steder så smartphones og ipad  kan bruges flittigt. Programmer som Skype og Viber er jo fantastiske.

Desuden er mulighederne for at kommunikerer med resten af familien, netværk og venner  på Facebook  stor. Det er derfor meget nemmere at holde kontakt, få hjælp, støtte og uddanne sig via nettet

Mens jeg sidst var på Bali er jeg fx blevet kontaktet af 2 kunder. Jeg kan passer mit arbejde, mens jeg pendler.Jeg er i stand til at give et tilbud og svare uanset, hvor jeg befinder mig og ingen kan se hvor jeg  befinder mig i verden

 

Verden som arbejdsplads

Jeg  har som global kosmopolit verden som sin arbejds – og legeplads. Du ved aldrig hvor i verden jeg  befinder sig, men du kan altid få fat på mig.

 

 

Synes du om dette indlæg synes du måske også om

En grænse overskridelse af de store

Mellem udlængsel og hjemlængsel

Den amerikanske vej virker også i Danmark

 

Følg med på mine facebook sider

Når Penelope rejser med

Kvinder og mænd der vil tør og gør

Tal med dit barn på den fede måde

Os der hader konflikter men gør noget ved dem

 

Pisst her er muligheden

I Oktober måned er jeg på Bali, så kan du prøve  1/2 times “gratis ” skype coaching
tage første skridt til at skabe det liv du ønsker, uanset om du bor i Karup, Kina eller Kenya

Tag første  skridt nu kontakt mig 

Det eneste du betaler er din tid i form af skriftlig feedback på 10 små spørgsmål efter coaching samtalen.
Om jeg må bruge svarerne  i markedsføring beslutter du.

Tilmeld mailing-liste

Har du det liv du ønsker?
Det har jeg – første skridt til en forandring kan være at modtage mail fra mig med ideer, inspiration og motivation til at skabe det liv du ønsker- uanset om du bor i Karup, Kina eller Kenya.

Tilmeld dig mail-listen for verdensborger og emner om udstationering