Behov for lys – betydningsfulde morgentanker

Tre ting er betydningsfulde for mig. Ja, de er faktisk vigtige behov.

Når jeg ikke dækker dem i længere tid, bliver min ellers udtalte livsglæde og humør påvirket – jeg kan blive trist og sær.

Jeg har selvfølgelig flere vigtige behov end de tre nævnte. Men forleden morgen var det de tre behov der dukkede op i mine tanker mellem søvn og vågen – det tidspunkt hvor jeg holder 15 minutters topmøde med mig selv.


Tre betydningsfulde behov

  1. Lys
  2. Planter
  3. At skrive

De tanker der dukker op på mine topmøder handler ofte om hvad der sker for mig i mit liv i dagene før. Det er noget jeg er optaget af  i underbevidstheden og som på topmødet bliver bevidst for mig. Bliver mindet om at jeg skal lytte til.

 

Udækkede  behov skaber ubehag

De tre ting der dukkede op den morgen, har stor indflydelse på mit velbefindende. Betyder det så at jeg ikke er proaktiv, når jeg lader omgivelserne påvirke mig.

Nej – jeg er proaktiv. Jeg bestræber mig bevidst på så vidt det overhovedet er muligt, at tage hensyn til at de tre betydningsfulde behov bliver opfyldt i min dagligdag. Mener det er en af årsagerne til min livsglæde  – jeg gør hvad jeg kan for at dække mine behov Og kender dem.

Lys

Da jeg blev bevidst om mit stærke behov for lys, havde jeg i et par dage boet i et hotel værelse i Singapore med et vindue med udsigt til en parkeringskælder. Rummet var mørkt fra jeg trak gardinet til side om morgenen til jeg gik i seng. Jeg tror det var det, der satte mine tanker om mit behov for lys i gang.

Vores sundhed afhænger af lys . Biologisk styres lys og mørke af blandt andet vores søvnhormon Melatonin.

Lyset forbindes ofte åndeligt med noget godt, og lystænding er ofte den rituelle ramme, hvori mennesker samles. Lyset står i modsætning til kaos eller intethed og kan ses som en betingelse for liv.

Mit behov for lys

Jeg ved at jeg et dybt behov for lys. Måske det hænger sammen med

  • mine mange år bosat i Asien, hvor jeg har levet i store åbne huse med masser af lys
  • har opholdt mig meget ude hvor solen har  skinnet i mere end 25 år
  • måske har det med noget meget dybere at gøre

Men årsagen til mit behov er egentlig ikke så vigtigt. Det vigtige er at jeg kender mine behov, mærker når de ikke bliver dækket, og gør noget for at dække dem.

Om vinteren i Danmark er mit hjem lyst op af stearinlys, har fundet ud af at det hjælper. Og så tager jeg med mellerum ud i verden hvor solen skinner 😉

Hvordan er dit behov for lys ?

 

Læs også blogindlægget som ikke er en historie, der spreder lys:
Adoptionssagen alle taler om : Det bedste er desværre ikke altid godt nok 

 

Synes du om dette indlæg synes du måske også om

Hvilken rolle tog du i familien som barn

Møder der virker topmøder med mig selv

ListeMette to do lister i et omskrifteligt liv

 

Vil du vide mere

kig ind på den gratis værktøjskasse

Kig ind på Spørghjørnet

Tilmeld dig Mette Webers mail-liste

Har du det liv du ønsker?

Det har jeg – første skridt til en forandring kan være at modtage mail fra mig med ideer, inspiration og motivation til at skabe det liv du ønsker- uanset om du bor i Karup, Kina eller Kenya.

 

Til travle kvinder og mænd

Vil du gerne skabe forandringer med små skridt
Men orker ikke at læse en hel bog bog så  Bestil et e- hæfte
Nemt at læse og med inspiration til hvordan du ændrer med små skridt