Udstationering for hele familien

penelope

I bogen deler Kirsten og Mette Weber ud til udstationerede  af de erfaringer, mange år i udlandet har givet dem. Praktiske erfaringer med alt lige fra boligjagt og ansættelse af hushjælp til, hvordan man bedst sikre sine børns skolegang og bevarer kontakten med familie og venner hjemme i Danmark. Men også dyrt købte personlige erfaringer med kriser og savn. Hvordan klarer man som udstationeret f.eks. omstillingen fra karrierekvinde til ‘medfølgende hustru’? Og hvordan etablerer man et hjem og et socialt netværk, når tilværelsen holder flyttedag med få års mellemrum.

Bogen er skrevet af kvinder for kvinder, men med sine mange checklister , kontante råd og sin gennem bearbejdede litteraturliste efter hvert kapitel vil den naturligvis kunne fungere som praktisk brugsbog og inspiration for alle, der er udstationeres, er bosat uden for Danmarks grænser eller går med tanker om at flytte eller etablere sig i udlandet.

Bogen indeholder til sidst 5 supplerende interview med kvinder der har boet i henholdsvis i Qatar, Berlin , Zimbabwe, New York og Costa Rica.

 

Hvad siger andre om bogen

Rikke, New Jersey

Jeg lånte Når Penelope Rejser med af en veninde før jeg flyttede til USA og jeg ville bare lige sige – sikke en fantastisk bog. Den hjalp mig utrolig meget, da jeg efter at have boet her i tre måneder troede jeg aldrig nogle sinde ville komme igennem de næste tre år.

Inge Newfoundland, Canada

Jeg er lige hjemkommet efter at have tilbragt julen i Danmark Oplevelsen var desværre ikke kun positiv, men heldigvis fik jeg en længe ønsket bog i julegave, nemlig “Når Penelope rejser med” og den hjalp mig med at sætte det hele i perspektiv.

For mig er det klart den mest interessante bog jeg til dags dato har læst omkring det at være udstationeret, og det selvom jeg bor i en hel anden verdensdel end den hovedsagelig omtalte i bogen, og dermed heller ikke har helt de samme vilkår. Hvor kunne jeg dog genkende mange situationer i bogen! Pludselig kunne jeg se, at det altså ikke kun var noget der foregik inde i MIT hoved, men at der faktisk er ganske logiske forklaringer på de mange humørsvingninger og ændringer i opfattelsen af både ens nye land og ens hjemland.

Jeg ved ikke om folk regner med at vi lever en problemfrit, opvartet millionærtilværelse, når vi erude, men hvor har jeg dog hørt sætningen mange gange; jamen du/I har jo selv valgt det! Med det dertil hørende men dog ikke sagte; og så gider vi i øvrigt ikke høre mere om det!
Igennem bogen, fik jeg sat ord på netop de ting der frustrerede mig, men som jeg ikke lige umiddelbart forstod eller var i stand til at sætte ord på endnu! Jeg har fået øjnene åbnet en del og har erkendt at den dejlige ferie i Danmark, altså er hårdt arbejde med de samme “faser” som en udstationering eller anden udlandsophold, består af, og det selvom man som jeg kommer hjem i vante omgivelser med eget hjem og møbler. Det er ikke ferie, men et ophold der skal planlægges for at give tilfredsstillelse til alle parter.
Jeg vil anbefale alle at læse bogen, også selvom I ikke lige er udstationerede, men jeg syntes der er mange genkendelige situationer i bogen også rent psykologisk, som kan være til hjælp og gavn for alle der er bosat eller bosætter sig udenfor Danmarks grænser. I det mindste lån bogen på biblioteket næste gang i er hjemme i Danmark, så er der til en kande god te og en hyggestund i sofaen! Jeg troede faktisk før jeg læste bogen, at en del af mine problemer stammede fra min depression, men nu kan jeg jo så se at det kun var en meget lille del af billedet, at det faktisk er meget naturligt at gennemgå forskellige faser i ens oplevelse og indlevelse i et udenlandsophold. Ingen der er så glad for endelig at have læst den bog som jeg!
I min mening er at bogen en lille guldgrube som Mette Weber kan være utrolig stolt af!
Jeg overvejer jeg faktisk at bestille en ekstra kopi eller to til at låne/forære til familien derhjemme, som jeg er sikker på også ville have glæde af at læse lidt om hvordan det føles og opleves at være på denne side af hegnet.

Få flere udtalelser om bogen  eller beslut dig for at købe bogen Nu

 

Hvad koster bogen

Bogen er udsolgt fra forlaget Gyldendal, ISBN 87-00-34638-1 og jeg har desværre heller ikke flere tilbage

 

Succesfuld ophold i udlandet

Ønsker du at investerer mere til i dit ophold i udlandet anbefaler jeg coaching/rådgivning før udrejse, under opholdet og i forbindelse med hjemrejse

  • Planlæg din hjemstationering, når du rejser ud.
  • Få inspiration til at bruge din tid i udlandet rigtigt
  • Du forandres i udlandet – det kan skabe forvirring – få støtte til at finde dig selv i din nye rolle.
  • Få hjælp til hvordan du kan holde dit CV varmt mens du er ude.
  • Få vejledning til hvordan du forbereder dine børn på udstationering og støtter dem mens I er i udlandet.
  • Ofte vil du noget andet, når du vender hjem, end da du rejste ud – få hjælp til karrierer planlægning, ansøgning, CV skrivning og jobsamtaler
  • Bliv guidet til hvordan du  skriver den bog du har drømt om eller hjælp til komme i gang med at blogge

Mette Webers coaching inspirerer, motiverer og støtter dig i at skabe det liv du ønsker uanset om du bor i Karup, Kina eller Kenya.

 

Hvad siger andre om bogen

Læs hvad  andre siger  om Penelope bogen

 

Læs blogindlæg om udstationering

Tennis og gin Tonic på CV’et

Fra Karriererkvinde til medfølgende hustru

Tør du flytte dig?

Forstår du andre kulturer?

På en god ferie ser du både nye landskaber og får nye øjne

 

Du kan fortsat købe min bog :  Vær, hvor du er og flyt dig når du skal

Læs hvad denne bog handler om HER 


Tilbage i Danmark

I 2010 flyttede jeg  60 årig  tilbage til Danmark og blev iværksætter.

Jeg etablerede virksomhed med moms nummer og hele svineriet og har siden da rådgivet forældre i forældreledelse og  i de gode samtaler fra fødsel til død – udviklingsstøttende samtaler – det kan du læse om på TAL MED BØRN 

At være iværksætter  har været en lige så spændende rejse som dem jeg foretog til udlandet. 

I dag er fokus i min virksomhed og mit SkriveLab – SkrivNU  at skrive. At  faciliterer skriveprocesser, få andre til at skrive – lave det jeg kalder ‘homeworkforlife og skrive historier om deres liv, e-bøger eller bøger.  

Det kan du læse om –  klik på billedet